Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Πόροι 69,5 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην τριετία – Υπέρ της αλλαγής των δημοσιονομικών κανόνων

Ισπανία: Πόροι 69,5 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην τριετία – Υπέρ της αλλαγής των δημοσιονομικών κανόνων

Σύμφωνα με την υπουργό Οικονομικών Nadia Calvino η κυβέρνηση της Ισπανίας τάσσεται υπέρ της αλλαγής του κανόνα για έλλειμμα 3% του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ

Σχετικά Άρθρα

Tο ποσό των 69,5 δισ. ευρώ από του πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης των 750 δισ. ευρώ της ΕΕ πρόκειται να λάβει η Ισπανία τα τρία επόμενα χρόνια, σύμφωνα με την υπουργό Οικονομίας Nadia Calvino, όπως μεταδίδει το Reuters την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021.
Η υπουργός έκανε τις δηλώσεις σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για να παρουσιάσει το πώς θα χρησιμοποιηθούν τα ευρωπαικά κονδύλια.
Πρόκειται για το μισό περίπου ποσό του συνολικού πακέτου των 140 δισ. ευρώ που κατανέμεται στην Ισπανία.
 

Δτήριξη επιχειρήσεων

Χάρη εν μέρει στο πρόγραμμα στήριξης, το οποίο θα κατευθυνθεί στη χρηματοδότηση μεγάλων projects και την ανακεφαλαιοποίηση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας, η Ισπανία αναμένει η ανάπτυξη να επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα μέχρι το τέλος του 2022, σύμφωνα με την Calvino.

Δημοσιονομικοί κανόνες

Ισπανία τάσσεται υπέρ της μεταρρύθμισης των δημοσιονομικών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ορίζουν κατ' ανώτατο όριο 3% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος για το έλλειμμα του προϋπολογισμού των κρατών μελών, δήλωσε η Calvino.
Ο κανόνας έχει τεθεί σε αναστολή έως το 2022 για να επιτρέψει στις χώρες να αυξήσουν τα δημοσιονομικά μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από την πανδημία στην οικονομία.
«Η ισπανική κυβέρνηση θεωρεί ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε αυτούς τους κανόνες προτού βγούμε από τις εξαιρετικές συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία», κατέληξε η ίδιια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης