Διεθνή

Scholz (YΠΟΙΚ Γερμανίας): Μέτρα στήριξης και μετά το πέρας της πανδημίας

Scholz (YΠΟΙΚ Γερμανίας): Μέτρα στήριξης και μετά το πέρας της πανδημίας

«Για φέτος, περιμένω καλή ανάπτυξη, ίσως ακόμη καλύτερη από ό,τι πιστεύουν πολλοί», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz

Σχετικά Άρθρα
Την επέκταση των μέτρων οικονομικής στήριξης σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά και μετά το πέρας της πανδημίας προτείνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 4 Μαΐου 2021.
«Ακόμα κι αν η πανδημία έχει τελειώσει σε μεγάλο βαθμό μέχρι το καλοκαίρι, πολλοί άνθρωποι θα χρειαστούν ακόμη στήριξη φέτος.
Και πρέπει να τη λάβουν», δήλωσε ο Scholz, ο οποίος είναι υποψήφιος καγκελάριος των αριστερών σοσιαλδημοκρατών (SPD) στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Ανάπτυξη

Ωστόσο, απέρριψε την ιδέα ενός περαιτέρω προγράμματος οικονομικών κινήτρων, λέγοντας στη Handelsblatt: «Η πολιτική μας είναι ήδη πολύ ευρεία.
Για φέτος, περιμένω καλή ανάπτυξη, ίσως ακόμη καλύτερη από ό,τι πιστεύουν πολλοί».
Την περασμένη εβδομάδα, η γερμανική κυβέρνηση αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης στο 3,5% για το 2021 από την προηγούμενη εκτίμηση του 3%, καθώς υιοθετεί την υπόθεση ότι οι δαπάνες των νοικοκυριών θα στηρίξουν την ανάκαμψη μόλις αρθούν οι υγειονομικοί περιορισμοί.
Ο Scholz απέρριψε επίσης μειώσεις φόρου για εταιρείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης