Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ιταλία «καλωσορίζει τους τουρίστες» από τις 15 Μαΐου 2021 με κάρτα-Covid

Η Ιταλία «καλωσορίζει τους τουρίστες» από τις 15 Μαΐου 2021 με κάρτα-Covid

Το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό της ΕΕ θα είναι «πλήρως λειτουργικό» από τα μέσα του Ιουνίου, αλλά η Ιταλία ανυπομονεί να δεχτεί επισκέπτες όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Mario Draghi

Σχετικά Άρθρα

Τη χρήση κάρτας Covid-19 σχεδιάζει η Ιταλία προκειμένου να δελεάσει τους ταξιδιώτες με την υπόσχεση για διακοπές χωρίς καραντίνα από τα μέσα Μαΐου, όπως μεταδίδει το Politico την Τρίτη 4 Μαΐου 2021.
«Η πανδημία μας ανάγκασε να κλείσουμε προσωρινά, αλλά η Ιταλία είναι έτοιμη να καλωσορίσει τον κόσμο», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Mario Draghi σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη μετά από συνάντηση των υπουργών τουρισμού της ομάδας των G20, όπου προεδρεύει η Ιταλία.
Οι υπουργοί από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου συμφώνησαν επίσης ότι «κοινές διεθνείς προσεγγίσεις για τον έλεγχο, τον εμβολιασμό, την πιστοποίηση και την ενημέρωση για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης» πρέπει να επιδιωχθούν προκειμένου να επιτρέψουν την άρση των διασυνοριακών περιορισμών στις μετακινήσεις ως γενικές προσεγγίσεις για το μέλλον του τουριστικού κλάδου.

Συντονισμός

Ο συντονισμός αποδεικνύεται σε βασικό πρόβλημα στην άρση των περιορισμών πανδημίας και στην επανεκκίνηση των διασυνοριακών ταξιδιών.
Η ΕΕ σχεδιάζει να εφαρμόσει το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό έως τον Ιούνιο, ενώ χώρες οι οποίες εξαρτώνται από τον τουρισμό, όπως η Ιταλία, η Ελλάδα και η Κύπρος, επιταχύνουν τα δικά τους μέτρα για άνοιγμα του τουρισμού.
Υπάρχουν επίσης προσπάθειες για να ανοίξετε ξανά την Ευρώπη σε ταξιδιώτες από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η οποία έχει προχωρήσει στους εμβολιασμούς, αλλά δεν διαθέτει διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό.
Άλλες χώρες όπως ο Καναδάς προσπαθούν επίσης να επιτρέψουν τα διασυνοριακά ταξίδια ξανά.

Προυποθέσεις

Το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό της ΕΕ θα είναι «πλήρως λειτουργικό» από τα μέσα του Ιουνίου και θα επιτρέπει στους τουρίστες» να ταξιδεύουν σε χώρες χωρίς να τους επιβάλλεται καραντίνα, αρκεί να αποδείξουν ότι έχουν αναρρώσει από το COVID-19, έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πρόσφατο αρνητικό διαγνωστικό τεστ» είπε ο Draghi .
Αλλά πρόσθεσε ότι η Ιταλία δεν θα περιμένει το πιστοποιητικό της ΕΕ.
Από τα μέσα Μαΐου, οι τουρίστες μπορούν να λάβουν το ιταλικό πιστοποιητικό, είπε.
Επομένως, ήρθε η ώρα να κλείσετε τις διακοπές σας στην Ιταλία.
Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε ξανά σύντομα»

Εκτός ΕΕ

Η Ιταλία όχι μόνο θέλει να ξεκινήσει νωρίς την εφαρμογή του πιστοποιητικού εμβολιασμού, αλλά και θα ανοίξει τα σύνορά σε χώρες εκτός ΕΕ όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Massim Garavaglia.
Το λανσάρισμα του ιταλικού πιστοποιητικού στα μέσα Μαΐου «θα μας βοηθήσει να είμαστε ανταγωνιστικά έναντι άλλων χωρών οι οποίες ήδη το εφαρμόζουν», είπε.

Κόστος 28 δισ. ευρώ

Η απώλεια σε τουριστικά έσοδα πέρυσι κόστισε στην Ιταλία 28 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον Garavaglia.
Άλλες χώρες με ισχυρό τουριστικό κλάδο έχουν επίσης αισθανθεί τον αντίκτυπο της πανδημίας, με τους υπουργούς της G20 να σημειώνουν ότι πέρυσι οι αφίξεις τουριστών μειώθηκαν κατά σχεδόν τα τρία τέταρτα και κόστισαν 62 εκατομμύρια θέσεις εργασίας παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης