Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν: Μεγάλης κλίμακας επίθεση των Ταλιμπάν στην επαρχία Χελμάντ

Αφγανιστάν: Μεγάλης κλίμακας επίθεση των Ταλιμπάν στην επαρχία Χελμάντ
Αφγανιστάν: Μεγάλης κλίμακας επίθεση από τους Ταλιμπάν στην επαρχία Χελμάντ

Οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας ανταποκρίθηκαν σε μια μεγάλη επίθεση των Ταλιμπάν στη νότια επαρχία Χελμάντ τις τελευταίες 24 ώρες, δήλωσαν αξιωματούχοι και κάτοικοι καθώς οι μαχητές ξεκίνησαν επιθέσεις σε όλη τη χώρα, αφότου οι ΗΠΑ δεν τήρησαν μία προθεσμία αποχώρησης από την περιοχή.
Αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν τήρησαν την προθεσμία απόσυρσης της 1ης Μαΐου που συμφωνήθηκε στις συνομιλίες με τους Ταλιμπάν πέρυσι, η αποχώρησή τους έχει ξεκινήσει, με τον πρόεδρο Biden να ανακοινώνει ότι όλα τα στρατεύματα θα αποσυρθούν έως τις 11 Σεπτεμβρίου.
Επικριτές της απόφασης δηλώνουν ότι αυτό θα δώσει πάτημα στους Ταλιμπάν να προσπαθήσουν να επιστρέψουν στην εξουσία.
"Υπήρχε μια ομοβροντία από βαρέα όπλα και άλλες εκρήξεις στην πόλη και ο ήχος των μικρών όπλων ήταν σαν κάποιος να φτιάχνει ποπ κορν", δήλωσε στο Reuters ο Moula Yian, κάτοικος ενός προαστίου της πρωτεύουσας της επαρχίας Χελμάντ, Λάσκαρ Γκα.
Ο A. Afgan, επικεφαλής του επαρχιακού συμβουλίου της Χελμάντ, δήλωσε ότι οι Ταλιμπάν ξεκίνησαν την επίθεσή τους τη Δευτέρα από πολλές κατευθύνσεις, επιτιθέμενοι σε σημεία ελέγχου γύρω από τα περίχωρα του Λάσκαρ Γκα, καταλαμβάνοντας μερικά από αυτά.
Οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας είχαν πραγματοποιήσει αεροπορικές επιθέσεις και ανέπτυξαν ειδικές δυνάμεις στην περιοχή.
Οι αντάρτες είχαν αναγκαστεί σε οπισθοχώρηση, αλλά οι μάχες συνεχίστηκαν την Τρίτη και εκατοντάδες οικογένειες είχαν αναγκαστεί σε εκτοπισμό, πρόσθεσε.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης