Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυτά τα 146 δις δολάρια ποιος θα τα πάρει; - Πόσο πλούσιος είναι ο Bill Gates;

Αυτά τα 146 δις δολάρια ποιος θα τα πάρει; - Πόσο πλούσιος είναι ο Bill Gates;
11 εντυπωσιακά δεδομένα για την αμύθητη περιουσία του συνιδρυτή της Microsoft
Σχετικά Άρθρα

Η είδηση του διαζυγίου του Bill Gates με τη σύζυγο του Melinda ύστερα από 27 χρόνια γάμου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον παγκοσμίως, κυρίως για το πώς θα μοιραστεί η τεράστια περιουσία τους.
Ο Bill Gates, ο συνιδρυτής της Microsoft, είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με την καθαρή αξία της περιουσίας του να υπολογίζεται στα 146 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο Bill και η Melinda Gates ζουν στην Πολιτεία της Ουάσινγκτον, όπου όλα τα περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν μέσω γάμου, χωρίζονται 50/50, εκτός και αν υπάρχει κάποιο προγαμιαίο συμβόλαιο που ορίζει τα πράγματα διαφορετικά.
Σε σχετική ερώτηση, εκπρόσωπος του Bill Gates αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει εάν το ζευγάρι, το οποίο έχει και τρία παιδιά, έχει υπογράψει κάποιο σχετικό συμβόλαιο.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως στο διαζύγιο του Jeff Bezos, ιδρυτή της Amazon, με τη σύζυγο του MacKenzie Bezos το 2019, η κα.MacKenzie Bezos αποχώρησε με το 25% του μετοχικού κεφαλαίου της Amazon, αξίας περίπου 38 δις δολαρίων.
Σύμφωνα με το Business Insider, ακόμα και αν η περιουσία των Gates μοιραστεί στη μέση, ο Bill και η Melinda θα παραμείνουν πιθανότατα δύο από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο.
Το γιατί φαίνεται από τα παρακάτω 11 εντυπωσιακά δεδομένα.

- Η περιουσία του Bill Gates αυξήθηκε κατά 41 δις δολάρια τον τελευταίο χρόνο.
Τον Μάιο του 2020 η καθαρή αξία της περιουσίας του Gates υπολογιζόταν στα 105 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο Gates είναι κατά 70 δις δολάρια πλουσιότερος από ότι ήταν πριν από 5 χρόνια, το 2016.

- Εκτιμάται ότι ο Gates κερδίζει 4.630 δολάρια το δευτερόλεπτο, αν ληφθεί υπόψη το πόσο πλουσιότερος έγινε τον τελευταίο χρόνο.
Αυτό σημαίνει πως δεν θα άξιζε τον κόπο να σκύψει για να πάρει ένα 100δόλαρο από το δρόμο.

- Εάν ο Gates ξόδευε 1 εκατομμύριο δολάρια την ημέρα, θα του έπαιρνε περίπου 400 χρόνια για να δαπανήσει την περιουσία του, σύμφωνα με υπολογισμούς του Business Insider.
Αν και επιτρέπει κάποιες πολυτέλειες στον εαυτό του, όπως η αγορά ενός ιδιωτικού αεροπλάνου ή η τεράστια κατοικία στην Ουάσινγκτον κόστους 125 εκατομμυρίων δολαρίων, ο Gates είναι γνωστό ότι είναι λιτός στις δαπάνες του.

- Ο Gates είναι κατά 66% πλουσιότερος από τη βρετανική βασιλική οικογένεια
Σύμφωνα με το Forbes, η βασιλική οικογένεια της Μ. Βρετανίας εκτιμάται ότι το 2017 διάθετε περιουσία ύψους 88 δις δολαρίων.

- Αν και ο Gates έκανε την περιουσία του συνιδρύοντας την Microsoft, με τον Paul Allen, το 2019 κατείχε μόλις το 1,3% της εταιρείας, ποσοστό πάντως που του αποφέρει 146 δις δολάρια.
Σημειώνεται πως μετά την παραίτηση του από διευθυντής της Microsoft τον Μάρτιο του 2020, δεν είναι ξεκάθαρο τι ποσοστό διαθέτει πλέον ο Gates.

- Ο Gates παραμένει ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, παρά το γεγονός ότι έχει διαθέσει πάνω από 41 δις δολάρια για φιλανθρωπίες.
Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates που ιδρύθηκε το 2000, είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό φιλανθρωπικό ίδρυμα παγκοσμίως.

- Είναι τόσο πλούσιος που η δαπάνη 1 δολαρίου ενός μέσου Αμερικάνου πολίτη αντιστοιχεί με 1,2 εκατομμύρια δολάρια του Gates.

- Η καθαρή αξία της περιουσίας του Gates είναι υψηλότερη από το ΑΕΠ του Λουξεμβούργου, της Εσθονίας και της Βολιβίας μαζί.

- Ο Gates είναι πλουσιότερος από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ασίας και της Κίνας, ακόμα και αν αυτοί ενώσουν τις περιουσίες τους.
Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας είναι ο Ινδός επιχειρηματίας Mukesh Ambani με περιουσία στα 74,7 δις δολάρια.
Πλουσιότερος Κινέζος είναι ο Zhong Shanshan με την περιουσία του να υπολογίζεται στα 66,3 δις δολάρια.

- Ο Gates θα μπορούσε να δώσει 15 δολάρια σε κάθε άνθρωπο στον πλανήτη (ο παγκόσμιος πληθυσμός υπολογίζεται σε 7.874.758.042), και να του μείνουν και 28 δις δολάρια.

- Σύμφωνα με την Υπηρεσία Κοινωνικής Ασφάλισης των ΗΠΑ, ο μέσος πτυχιούχος Αμερικάνος θα κερδίσει περίπου 2,2 εκατομμύρια δολάρια στη διάρκεια της ζωής του.
Ο Gates θα βγάλει αυτά τα χρήματα σε λίγο παραπάνω από 28 λεπτά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης