Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαζύγιο για τον Bill και την Melinda Gates... τα βλέμματα στο Foundation εν μέσω πανδημίας!

Διαζύγιο για τον Bill και την Melinda Gates... τα βλέμματα στο Foundation εν μέσω πανδημίας!
Οι Bill και Μelinda ξεκαθάρισαν στο βίντεο με το οποίο δημοσιοποίησαν το διαζύγιο τους, ότι θα παραμείνουν επικεφαλής στο ΔΣ του Ιδρύματος
Πρώτη είδηση στην παγκόσμια επικαιρότητα αποτελεί το αναπάντεχο διαζύγιο του μεγιστάνα της τεχνολογίας Bill Gates και της συζύγου του Melinda, ύστερα από 26 χρόνια γάμου.
Παράλληλα, σχεδόν από τα πρώτα λεπτά της δημοσιοποίησης του χωρισμού ενός από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα στον κόσμο, ο αντίκτυπος που προκλήθηκε στις συναλλαγματικές αγορές και τον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη προκάλεσε αίσθηση.

Ποιο θα είναι το μέλλον της ΜΚΟ "Bill & Melinda Gates Foundation"

Βέβαια, από τη στιγμή που ο συνιδρυτής, το 1975 με τον Paul Allen της Microsoft, αποχώρησε από τη θέση του ως Γενικός Διευθυντής (CEO) στον Τεχνολογικό Κολοσσό, ουσιαστικά το 2000 και τυπικά το 2014 , το ενδιαφέρον τόσο του ίδιου όπως και έως μέχρι πριν από λίγες ώρες συζύγου του, επικεντρώθηκε αποκλειστικά στη διαχείριση και περαιτέρω επέκταση του φιλανθρωπικού Μη Κερδοσκοπικού "γίγαντα" Bill & Melinda Gates Foundation.
Από το 2000 οπότε και το ζευγάρι είχε ανακοινώσει από κοινού τη δημιουργία της ΜΚΟ με έδρα τις ΗΠΑ και έως σήμερα έχει διαθέσει περισσότερα από 50 τρις δολάρια με σκοπό να προσφέρει βοήθεια σε εκατομμύρια κατοίκους των αναπτυσσόμενων κρατών για την αντιμετώπιση της φτώχειας, του υποσιτισμού, του αναλφαβητισμού, της προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της καταπολέμησης χρόνιων θανατηφόρων ασθενειών (ΗΙV, καρκίνος, ελονοσίας), προσφάτως της κλιματικής αλλαγής κ.α., η "Bill & Melinda Gates Foundation" μετατράπηκε σε μια από τις μεγαλύτερες φιλανθρωπικές οργανώσεις στον κόσμο.
To καθαρό ενεργητικό της ΜΚΟ στον τελευταίο ισολογισμό της εταιρείας - το 2019 - ανήλθε στα 43.3 τρις δολάρια, ενώ πρόσφατα ο έταιρος οικονομικός μεγιστάνας Warren Buffet έκανε δωρεά στο ίδρυμα ύψους 2 τρις δολαρίων (!), ανακοινώνοντας ταυτόχρονα πως από με το θάνατό του όλη η προσωπική του περιουσία θα περιέλθει αυτόματα στη ΜΚΟ του πάλαι πότε – ανταγωνιστή του στην Παγκόσμια Αγορά.
Ένα από τα ερωτήματα που προκάλεσε, λοιπόν, το διαζύγιο του βαθύπλουτου ζευγαριού ήταν το μέλλον της ΜΚΟ, που τον τελευταίο χρόνο έχει διαθέσει περισσότερα από 1.7 τρισ δολάρια για τη ανακούφιση των πληγέντων κρατών από την πανδημία του Covid- 19.
Κίνηση, για την οποία πάντως, ο Gates κατηγορήθηκε από τους επικριτές του, ότι σκοπό είχε όχι την ουσιαστική προσφορά βοήθεια των δεκάδων εκατομμυρίων ασθενών, αλλά τη δημιουργία ενός ακόμα "σκληρού μονοπωλίου" στην ιδιαίτερα επικερδή αγορά του φαρμάκου και των παραϊατρικών υπηρεσίων.

Ο Bill και η Melinda "δεν παίρνουν διαζύγιο" από τη φιλανθρωπική τους δράση

Σε μια προσπάθεια να "σβήσει την όποια φωτιά ήταν έτοιμη ν' ανάψει" σχετικά με το μέλλον της ΜΚΟ οι συνιδρυτές της Bill και Μelinda ξεκαθάρισαν στο βίντεο με το οποίο δημοσιοποίησαν το διαζύγιο τους, ότι θα παραμείνουν επικεφαλής στο ΔΣ του Ιδρύματος προσφέροντας πλέον όλες τις προσωπικές τους δυνάμεις στην περαιτέρω επέκταση και προσφορά βοήθειας σε όποιον τη χρειάζεται.
Ανάλογου ύφους ήταν και η ανακοίνωση που εξέδωσε το "Bill & Melinda Gates Foundation"…
Το τι "μέλλει γενέσθαι" στο μέλλον του ιδρύματος, αλλά και της διοικητικής συνύπαρξης του έως πρότινος συζύγων ίσως δε το γνωρίζει κανένας.
Ούτε και οι ίδιοι ο Bill και η Melinda….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης