Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blinken: Οι ΗΠΑ θέλουν μια πιο σταθερή σχέση με τη Ρωσία

Blinken: Οι ΗΠΑ θέλουν μια πιο σταθερή σχέση με τη Ρωσία
Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν μια πιο σταθερή σχέση με τη Ρωσία, είπε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Anthony Blinken

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν μια πιο σταθερή σχέση με τη Ρωσία, όμως πολλά θα εξαρτηθούν από το πόσο επιθετικά θα αποφασίσει το Κρεμλίνο να ενεργήσει, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Anthony Blinken.
«Ο πρόεδρος (Joe) Biden είναι ξεκάθαρος εδώ και πολύ καιρό, ακόμη και προτού να αναλάβει την προεδρία, ότι αν η Ρωσία επιλέξει να ενεργήσει απερίσκεπτα ή επιθετικά, θα απαντήσουμε», είπε ο Blinken μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Βρετανό ομόλογό του, τον Dominic Raab, στο πλαίσιο της συνόδου των ΥΠΕΞ της G7, στο Λονδίνο.
«Όμως δεν επιδιώκουμε την κλιμάκωση:
θα προτιμούσαμε μια πιο σταθερή, πιο προβλέψιμη σχέση.
Και αν η Ρωσία κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση, θα κάνουμε το ίδιο και εμείς», πρόσθεσε.

Για την Κίνα

Για την Κίνα, ο Blinken είπε ότι η Δύση δεν προσπαθεί να την περιορίσει.
«Δεν είναι ο στόχος να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε την Κίνα.
Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να διατηρήσουμε την τάξη που βασίζεται σε διεθνείς κανόνες στους οποίους έχουν επενδύσει τόσο πολύ οι χώρες μας επί πολλές δεκαετίες», εξήγησε.

Για τη Βόρεια Κορέα

Αναφερόμενος στη Βόρεια Κορέα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε ότι οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι η χώρα αυτή θα αδράξει την ευκαιρία και να δεσμευτεί στη διπλωματία ώστε «να δούμε αν υπάρχουν τα μέσα για να προχωρήσουμε προς τον στόχο της πλήρους αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου».
«Αναμένουμε επομένως να δούμε όχι μόνο τι λέει η Βόρεια Κορέα αλλά επίσης και τις θα κάνει στην πραγματικότητα τις επόμενες ημέρες και τους επόμενους μήνες», συνέχισε.
Ο Biden δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα χρησιμοποιήσει την διπλωματία αλλά και «μέσα αποτροπής» για να περιορίσει τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Πιονγκγιάνγκ.
Η Βόρεια Κορέα απάντησε ότι ο Biden διατηρεί την «εχθρική πολιτική» που ακολουθούν οι ΗΠΑ απέναντί της εδώ και μισό αιώνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης