Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (Βρετανία): Προς κατάργηση του κανόνα της κοινωνικής αποστασιοποίησης τον Ιούνιο

Johnson (Βρετανία): Προς κατάργηση του κανόνα της κοινωνικής αποστασιοποίησης τον Ιούνιο
Η κυβέρνηση Johnson έχει ορίσει έναν οδικό χάρτη για το τέλος των περιορισμών του lockdown, σε φάσεις, καθώς οι εμβολιασμοί βοηθούν τη συγκράτηση των μολύνσεων

Προσδοκίες για την κατάργηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης καλλιεργεί ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson.
«Η Βρετανία βρίσκεται σε σωστή κατεύθυνση να εγκαταλείψει τον κανόνα κοινωνικής αποστασιοποίησης κατά της Covid-19, βάσει του οποίου οι άνθρωποι πρέπει να τηρούν μεταξύ τους απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου, προς το τέλος του επόμενου μήνα» δήλωσε.
Η κυβέρνηση Johnson έχει ορίσει έναν οδικό χάρτη για το τέλος των περιορισμών του lockdown, σε φάσεις, καθώς οι εμβολιασμοί βοηθούν τη συγκράτηση των μολύνσεων. Η 21η Ιουνίου έχει οριστεί ως η ημερομηνία κατά την οποία θα μπορούσαν να αρθούν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο αυτό, κατά τη διάρκεια επίσκεψης, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του, στη βόρεια Αγγλία, ο Βρετανός πρωθυπουργός απάντησε: «Νομίζω ότι οι πιθανότητες είναι καλές, είναι καλές οι πιθανότητες να μπορέσουμε να καταργήσουμε το ένα μέτρο συν».
Το επόμενο στάδιο των σχεδίων άρσης των περιορισμών της κυβέρνησης είναι η 17η Μαΐου, όταν οι περιορισμοί στα ταξίδια στο εξωτερικό αναμένεται να χαλαρώσουν, όχι όμως να αρθούν.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε να επιδειχθεί προσοχή ενόψει αυτής της προθεσμίας.
«Θέλουμε να προχωρήσουμε σε κάποιο άνοιγμα στις 17 Μαΐου, όμως δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι αυτής της χώρας θέλουν να δουν μια εισροή της νόσου από οπουδήποτε αλλού. Εγώ σίγουρα δεν θέλω. Πρέπει να είμαστε πολύ, πολύ σκληροί και πρέπει να είμαστε όσο προσεκτικοί γίνεται», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης