Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εισβολή των οπαδών της Manchester United στο γήπεδο, στον απόηχο της κατάρρευσης της Super League

Εισβολή των οπαδών της Manchester United στο γήπεδο, στον απόηχο της κατάρρευσης της Super League
Πιέζουν την οικογένεια Glazer, ιδιοκτήτρια του συλλόγου να παραιτηθεί από τον έλεγχο του συλλόγου
Σχετικά Άρθρα
Οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες της Manchester United ήλθαν αντιμέτωποι την Κυριακή του Πάσχα (2/5/2021) με την εισβολή δεκάδων οπαδών στο φημισμένο γήπεδο Old Trafford του συλλόγου.
Οι οπαδοί της βρετανικής ιστορικής ομάδας εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους στην αποτυχημένη προσπάθεια δημιουργίας της Super League με τις πλέον επιτυχημένες ποδοσφαιρικές ομάδες της Ευρώπης.
Οι οπαδοί εισέβαλαν στο γήπεδο με φωτοβολίδες και κροτίδες για να διαμαρτυρηθούν κατά της οικογένειας Glazer που είναι η ιδιοκτήτρια της Manchester United λίγο πριν από την αναμέτρηση με τη Liverpool το οποίο και τελικά ανεβλήθη.

Η κατάρρευση της Super League

Τον Απρίλιο, η προσπάθεια δημιουργίας νέου πρωταθλήματος με τους πλουσιότερους συλλόγους της Ευρώπης κατέρρευσε λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωσή της, καθώς οι ομάδες άρχισαν να αποσύρονται μετά από αντίθεση από οπαδούς, πολιτικούς και ακόμη και παίκτες.
Η κατάρρευση της Super League, που θα βοηθούσε τους συλλόγους να διορθώσουν τα οικονομικά τους μετά από ένα χρόνο παιχνιδιού πίσω από κλειστές πόρτες, ήταν ευρέως αναμενόμενη, παρατηρεί το Bloomberg.
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου συνέταξε ακόμη και μια πρόταση για τον αποκλεισμό των ομάδων από το πρωτάθλημα της Premier League λέγοντας ότι θα έκανε «ό, τι χρειάζεται» για να σταματήσει η Super League.
Ο Αμερικανός μεγιστάνας Malcolm Glazer ανέλαβε τον έλεγχο της Manchester United - ενός από τους πιο ιστορικούς συλλόγους της Ευρώπης - το 2005.
un_1.jpg
Οι οπαδοί έχουν συχνά εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για τα επίπεδα χρέους του συλλόγου μετά την εξαγορά.
Η Manchester United ήταν εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2012 εν μέρει για να βοηθήσει στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών της.
Η κατάρρευση της Super League έχει ήδη οδηγήσει στην αποχώρηση του αφεντικού της United Ed Woodward.
Ο πρώην τραπεζίτης της JP Morgan θα παραιτηθεί από τη θέση του ως εκτελεστικού αντιπροέδρου στο τέλος του 2021.

O επενδυτής Paul Marshall και ο πρώην οικονομολόγος της Goldman Sachs, Jim O'Neill μέρος της κοινοπραξίας των Red Knights που προσπάθησαν να αγοράσουν την ομάδα το 2010 προέτρεψαν την οικογένεια Glazer να πουλήσει το πλειοψηφικό της μερίδιο στην αρχική τιμή IPO.

3_18.JPG

2_17.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης