Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Απαραίτητοι οι υψηλοί φόροι για να μειωθούν μακροπρόθεσμα τα ελλείμματα

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Απαραίτητοι οι υψηλοί φόροι για να μειωθούν μακροπρόθεσμα τα ελλείμματα
Η Yellen υπεραμύνθηκε του σχεδίου Biden να επιβάλει υψηλότερους φόρους στις εταιρείες και τους πλουσιότερους Αμερικανούς
Σχετικά Άρθρα

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen, προέτρεψε το Κογκρέσο να επιδείξει προσήλωση στο πλάνο του Λευκού Οίκου να καλύψει τα επενδυτικά του σχέδια, ύψους 4,1 τρισ. δολαρίων με υψηλότερους φόρους.
Όπως υποστηρίζει η Yellen με αυτόν τον τρόπο η χώρα θα περιορίσει τα ελλείμματα μακροπρόθεσμα.
Η Yellen υπεραμύνθηκε του σχεδίου Biden να επιβάλει υψηλότερους φόρους στις εταιρείες και τους πλουσιότερους Αμερικανούς, προκειμένου να χρηματοδοτήσει με 2,3 τρισ. δολάρια έργα υποδομών και με 1,8 τρισ. κοινωνικά προγράμματα την επόμενη δεκαετία.
Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών τόνισε, πως είναι σημαντικό να αντισταθμιστεί το κόστος των σχεδίων δαπανών της κυβέρνησης Biden, προκειμένου να αποφευχθεί η επιδείνωση της δημοσιονομικής θέσης των ΗΠΑ.
Με τους Ρεπουμπλικάνους να αντιτίθενται σε κάθε αύξηση των φόρων και ορισμένους Δημοκρατικούς να διαμαρτύρονται για την κλίμακα και τις λεπτομέρειες της αύξησης των φόρων, ορισμένα μέλη του Κογκρέσου μπορεί να μπουν στον πειρασμό να επιτύχουν έναν συμβιβασμό που περιλαμβάνει πολύ περιορισμένες αυξήσεις εσόδων.

«Σε καλή δημοσιονομική κατάσταση»

«Νομίζω ότι είμαστε σε καλή δημοσιονομική κατάσταση.
Τα επιτόκια είναι ιστορικά χαμηλά.
Ήταν έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι πιθανό να παραμείνουν έτσι στο μέλλον.
Ωστόσο, χρειαζόμαστε δημοσιονομικό χώρο για να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως αυτή που βρισκόμαστε σε σχέση με την πανδημία », δήλωσε η Yellen στο NBC, όπως αναφέρουν οι Financial Times.
«Δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε όλο αυτό το δημοσιονομικό χώρο και μακροπρόθεσμα τα ελλείμματα πρέπει να περιοριστούν για να διατηρήσουμε τα ομοσπονδιακά μας οικονομικά σε βιώσιμη βάση.
Πιστεύω λοιπόν ότι πρέπει να πληρώσουμε για αυτές τις ιστορικές επενδύσεις », πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης