Τελευταία Νέα
Διεθνή

G7: Η χρηματοδότηση στόχων για το κλίμα και η εκπαίδευση των κοριτσιών στην ατζέντα των συνομιλιών

G7: Η χρηματοδότηση στόχων για το κλίμα και η εκπαίδευση των κοριτσιών στην ατζέντα των συνομιλιών
Στο Λονδίνο η πρώτη διαζώσης μετά περίπου από 2 χρόνια  σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της G7

Η χρηματοδότηση στόχων για το κλίμα και η εκπαίδευση των κοριτσιών θα βρεθούν στην ατζέντα της συνόδου αυτήν την εβδομάδα των υπουργών Εξωτερικών της G7, όπως ανακοίνωσε η Βρετανία, που ασκεί φέτος την προεδρία.
Μάλιστα, η Βρετανία έχει προσκαλέσει σε κάποιες από τις συναντήσεις που θα γίνουν στα πλαίσια της συνόδου στο Λονδίνο, εκπροσώπους από την Αυστραλία, την Ινδία, τη Νότια Κορέα και τη Νότια Αφρική.
Σημειώνεται ότι η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της G7 στο Λονδίνο θα είναι η πρώτη η οποία θα γίνει δια ζώσης σε διάστημα περίπου δύο ετών.

Επαφές Raab

«Θα αναλάβουμε δράση για να διασφαλίσουμε ισότιμη πρόσβαση σε εμβόλια σε όλον τον κόσμο, για να θέσουμε παγκοσμίως στόχους για την εκπαίδευση των κοριτσιών, για να συμφωνήσουμε σε φιλόδοξη δράση κατά των κλιματικών αλλαγών και για να καταρτίσουμε νέα μέτρα για την πρόληψη της πείνας», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Dominic Raab.
Ο Dominic Raab θα συναντηθεί με τον ομόλογό του των ΗΠΑ, Antony Blinken τη Δευτέρα 3/5 και συνομιλήσουν για το εμπόριο, την Κίνα, το Αφγανιστάν και το Ιράν, όπως ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.
Ακόμη, ο Dominic Raab θα φιλοξενήσει τους υπουργούς Εξωτερικών της Ιαπωνίας και της Ινδίας στην εξοχική του κατοικία  μέσα στην εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης