Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Απεβίωσε η 89χρονη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη

ΗΠΑ: Απεβίωσε η 89χρονη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη

Απεβίωσε στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη , εξαιτίας προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε τους τελευταίους μήνες

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών η Ολυμπία Δουκάκη, η οποία είχε βραβευθεί με Όσκαρ για την ενσάρκωση του ρόλου της σαρδόνιας μεσήλικης μητέρας που συμβουλεύει την ξεροκέφαλη κόρη της για τα αισθηματικά της στη ρομαντική κομεντί Moonstruck (1987).
Η Ολυμπία Δουκάκη, ξαδέλφη του ατυχήσαντα υποψηφίου των Δημοκρατικών για την προεδρία το 1988, του Μάικλ Δουκάκη, απεβίωσε στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη το πρωί του Μ. Σαββάτου (1/5), εξαιτίας προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε τους τελευταίους μήνες, εξήγησε η θεατρική πράκτοράς της, η Άλισον Λέβι. Στο πλευρό της ήταν η κόρη της Κριστίνα Ζόριτς.
Ήταν κόρη Ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ, γεννήθηκε στη Μασαχουσέτη και εργάστηκε για δεκαετίες στο θεατρικό σανίδι, στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο πριν γίνει διάσημη στα 56 της, για τον ρόλο της μητέρας του χαρακτήρα που ενσάρκωσε η Σερ στο Moonstruck.
Η Δουκάκη ήταν επίσης υποψήφια για βραβεία Emmy χάρη σε ρόλους που ενσάρκωσε σε τηλεοπτικές σειρές το 1991, το 1998 και το 1999, ενώ τη δεκαετία του 1970 είχε ιδρύσει το Whole Theater στο Μοντκλέρ, στο Νιού Τζέρζι, προάστιο της Νέας Υόρκης, αφού μετακόμισαν εκεί με τον σύζυγό της, τον ηθοποιό Λούι Ζόριτς, με τον οποίο παντρεύτηκαν το 1962 και απέκτησαν δύο γιους και μια κόρη.
Ο Λούι Ζόριτς απεβίωσε το 2018.
Επίσης, η Δουκάκη είχε συμμετάσχει σε αγώνες για τα δικαιώματα των γυναικών, τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, την προστασία του περιβάλλοντος.

Το Όσκαρ

Η ταινία Moonstruck, που θεωρείται από τις πιο επιτυχημένες χολιγουντιανές ρομαντικές κομεντί που γυρίστηκαν ποτέ, απέσπασε τρία Όσκαρ από τα έξι για τα οποία ήταν υποψήφια.
Παραλαμβάνοντας το βραβείο Β΄ γυναικείου ρόλου, τον Απρίλιο του 1988, ενώ ο ξάδελφός της μαχόταν για το χρίσμα των Δημοκρατικών για να είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, η Ολυμπία Δουκάκη, στο τέλος της σύντομης ομιλίας της, ύψωσε το χρυσό αγαλματίδιο και φώναξε «πάμε Μάικλ».
Σημειώνεται ότι ο Μάικλ Δουκάκης κέρδισε το χρίσμα των Δημοκρατικών, όμως στη συνέχεια υπέστη βαριά ήττα από τον Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους στις εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης