Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ταυτοποιήθηκαν τρεις... διαφορετικές ινδικές μεταλλάξεις

Βρετανία: Ταυτοποιήθηκαν τρεις... διαφορετικές ινδικές μεταλλάξεις

Τρεις διαφορετικές μεταλλάξεις του ινδικού στελέχους έχουν ήδη ταυτοποιηθεί στη Βρετανία, ενώ ο εκτιμώμενος δείκτης μεταδοτικότητας R του κορωνοϊού στη χώρα τείνει προς πιθανή αύξηση, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή 30/4 το βρετανικό υπουργείο Υγείας, και εκτιμάται μεταξύ του 0,8 και 1,1.
Τα κρούσματα με το ινδικό στέλεχος εντοπίζονται μεταξύ των ταξιδιωτών που επιστρέφουν στη Βρετανία από την Ινδία, όπως ανακοινώθηκε, και έχουν τρεις διαφορετικές μεταλλάξεις.
Οι δύο από τις τρεις εντοπίστηκαν για πρώτη φορά την Πέμπτη 29/4.
Παρότι η πανδημία είναι σε ύφεση στο Ηνωμένο Βασίλειο, η ινδική μετάλλαξη αρχίζει να «κερδίζει» έδαφος, καταλαμβάνοντας οκτώ φορές μεγαλύτερο ποσοστό μεταξύ των κρουσμάτων μέσα σε δύο εβδομάδες:
Από 0,2% των κρουσμάτων στα τέλη Μαρτίου, το ινδικό στέλεχος έχει μολύνει το 1,7% των κρουσμάτων στη Βρετανία στα μέσα Απριλίου.
Παράλληλα ο περιορισμός της πανδημίας δείχνει μια στασιμότητα στη Βρετανία με πολύ μικρή μείωση των κρουσμάτων και ημέρες όπου η μετάδοση δείχνει αυξητικές τάσεις, την ώρα που όλο και περισσότερες δραστηριότητες επιτρέπονται στη χώρα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης