Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Κατηγορεί την Apple για παραβιάσεις του νόμου περί αθέμιτου ανταγωνισμού

ΕΕ: Κατηγορεί την Apple για παραβιάσεις του νόμου περί αθέμιτου ανταγωνισμού
Η ΕΕ κατηγορεί την Apple για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας για φερόμενη κατάχρηση του ελέγχου της στη διανομή εφαρμογών ροής μουσικής

Η ΕΕ κατηγορεί την Apple για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας για φερόμενη κατάχρηση του ελέγχου της στη διανομή εφαρμογών ροής μουσικής.
H εταιρεία θέτει άδικα τους ανταγωνιστές της στον τομέα των μουσικών υπηρεσιών σε μειονεκτική θέση, λόγω των κανόνων του App Store, λέει ο Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που δημοσίευσε η Κομισιόν σήμερα Παρασκευή 30/4, η Apple πιέζει αντίπαλες εφαρμογές ροής μουσικής, απαιτώντας από αυτές να χρησιμοποιούν το σύστημα πληρωμών εντός εφαρμογής της Apple για την πώληση ψηφιακού περιεχομένου.
Επιπλέον, οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ λένε ότι η Apple «νοθεύει τον ανταγωνισμό», περιορίζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι προγραμματιστές εφαρμογών μπορούν να ενημερώνουν τους χρήστες σχετικά με φθηνότερους τρόπους εγγραφής.
Το σύστημα πληρωμών εντός εφαρμογής της Apple επιβάλλει προμήθεια 30% σε πολλές από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές.
Η κίνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ακολούθησε μία καταγγελία της σουηδικής Spotify που προσφέρει μουσικές υπηρεσίες μέσω τεχνολογίας streaming, πριν από δύο χρόνια.
«Οι κανόνες της Apple διαστρεβλώνουν τον ανταγωνισμό στην αγορά για τις υπηρεσίες προσφοράς μουσικής μέσω streaming, αυξάνοντας το κόστος για τους ανταγωνιστές που αναπτύσσουν εφαρμογές μουσικής μέσω streaming.
Αυτό οδηγεί από την πλευρά του, σε υψηλότερες τιμές για τους καταναλωτές σχετικά με τις δικές τους συνδρομές σε εφαρμογές μουσικής στις συσκευές IOS» ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Πρόκειται για την πρώτη κατηγορία παραβίασης του κανονισμού των μονοπωλίων που απαγγείλει η ΕΕ κατά της Apple, ενώ είναι μία εξέλιξη, που μπορεί να οδηγήσει στην επιβολή υψηλού προστίμου, που μπορεί να φτάσει σε ποσοστό 10% των παγκόσμιων εσόδων της Apple.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης