Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclays: Υπερδιπλασιασμός κερδών στο α΄τρίμηνο 2021

Barclays: Υπερδιπλασιασμός κερδών στο α΄τρίμηνο 2021
Οι προβλέψεις για μελλοντικά κόκκινα δάνεια ανήλθαν σε 55 εκατ. πολύ χαμηλότερα των εκτιμήσεων
Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη της Barclays στο α΄τρίμηνο του 2021, παρά το γεγονός ότι δεν αποδέσμευσε τα μετρητά που έχει κρατήσει στην άκρη για την κάλυψη των μη εξυπηρετούμενων δανείων της πανδημίας.
Τα προ φόρων κέρδη της Barclays για το τρίμηνο που οολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου ανήλθαν σε 2,4 δισ. στερλίνες, από 923 εκατ. στερλίνες το αντίστοιχο διάστημα του 2020.
Οι αναλυτές εκτιμούσαν κέρδη της τάξης των 1,76 δισ. στερλινών.
Οι προβλέψεις για μελλοντικά κόκκινα δάνεια ανήλθαν σε 55 εκατ. πολύ χαμηλότερα των εκτιμήσεων, σύμφωνα με το Reuters.

Ανακάμπτουν οι βρετανικές τράπεζες

Τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα ακολούθησαν παρόμοια αισιόδοξα νέα από τους ανταγωνιστές, όπως η HSBC και η Lloyds νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, καθώς οι βρετανικές τράπεζες επωφελήθηκαν από κυβερνητικά προγράμματα στήριξης θέσεων εργασίας.
Ωστόσο, οι βρετανικές τράπεζες εμφανίζονται πιο επιφυλακτικές έναντι των αμερικανικών επενδυτικών τραπεζών, όπως η JP Morgan, η οποία νωρίτερα αυτό το μήνα κυκλοφόρησε πάνω από 5 δισ. δολ. που είχε διαθέσει για να καλύψει τα επισφαλή δάνεια.
Τα ισχυρά αποτελέσματα της Barclays ήρθαν παρά τη μικτή απόδοση της τράπεζας επενδύσεων, όπου η συνήθως σταθερή μονάδα σταθερού εισοδήματος, νομισμάτων και εμπορευμάτων ανέφερε μείωση 35% στα έσοδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης