Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στο χαμηλότερο σημείο του 2021 οι θάνατοι λόγω covid τον Απριλίο

ΗΠΑ: Στο χαμηλότερο σημείο του 2021 οι θάνατοι λόγω covid τον Απριλίο
Σχέδια για πλήρη λειτουργία της Νέας Υόρκης από την 1η Ιουλίου
Σχετικά Άρθρα
Στο χαμηλότερο τους σημείο έπεσαν οι θάνατοι λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού σε εβδομαδιαία βάση στις ΗΠΑ.
Βάσει των τελευταίων διαθέσιμων στοιχείων, οι θάνατοι διαμορφώθηκαν κατά μέσο όρο στους 684 την ημέρα την τελευταία εβδομάδα, αριθμός που είναι ο χαμηλότερος από τον περασμένο Οκτώβριο και κατά 80% μειωμένος σε σχέση με τον περασμένο Ιανουάριο.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως τον περασμένο Ιανουάριο ο μέσος ημερήσιος όρος των θανάτων την τελευταία εβδομάδα του μήνα ήταν 3.295, τον Φεβρουάριο 1.985, τον Μάρτιο 997 και τον Απρίλιο 684.
Αναμφίβολα πρόκειται για μια τεράστια μείωση που αποδίδεται στην επιτάχυνση των εμβολιασμών.
Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ μετρούν πάνω από 575.000 θανάτους και περίπου 32,3 εκατομμύρια κρούσματα.

Ανοίγει την 1η Ιουλίου η Νέα Υόρκη

Ενδεικτικό άλλωστε της προόδου που καταγράφουν οι ΗΠΑ στο μέτωπο της πανδημίας είναι ότι ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Bill de Blasio υποστήριξε πως στόχος είναι την 1η Ιουλίου να ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες και η πόλη να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς ζωής, καθώς εκτιμάται ότι έχουν ήδη εμβολιαστεί περισσότερα από 6,4 εκατομμύρια από τα 8 εκατομμύρια των κατοίκων της.
Πάντως, ο de Blasio υποστήριξε πως δεν έχει συζητήσει ακόμα το θέμα αυτό με τον κυβερνήτη της Πολιτείας, Andrew Cuomo, ο οποίος πάντως ήρε μια σειρά από περιοριστικά μέτρα στην Πολιτεία της Νέα Υόρκης που αφορούν τη λειτουργία των εστιατορίων και των μπαρ.
Σημειώνεται πως πλήρες άνοιγμα έχει εξαγγείλει και το Τέξας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης