Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο παγκόσμιο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων στην Ινδία – Έφτασε η βοήθεια των ΗΠΑ

Νέο παγκόσμιο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων στην Ινδία – Έφτασε η βοήθεια των ΗΠΑ
Πάνω από 386.000 νέα κρούσματα ανέφερε το τελευταίο 24ωρο η Ινδία
Σχετικά Άρθρα

Σε παγκόσμια απειλή για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε όλο τον πλανήτη όσον αφορά την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού τείνει να εξελιχθεί η Ινδία, η οποία έχει παραδοθεί στο έλεος της επιδημίας.
Ολοένα και περισσότεροι επιστήμονες ζητούν να υπάρξει άμεσα και συντονισμένα βοήθεια στην Ινδία προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού τόσο στο εσωτερικό όσο και στις γειτονικές της χώρες, οι οποίες έχουν πολύ χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού.
Η κύρια ανησυχία εστιάζει στον κίνδυνο να υπάρξουν με τη ραγδαία διάδοση του ιού, νέες παραλλάξεις που παρακάμπτουν την ανοσία που προσφέρουν τα εμβόλια.
Προς το παρόν πάντως, η επιδημία εξακολουθεί να εξαπλώνεται ραγδαία στην Ινδία.
Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 386.452 κρούσματα του SARS-CoV-2 – νέο παγκόσμιο ρεκόρ –, ενώ ο αριθμός των ασθενών με την COVID-19 που υπέκυψαν αυξήθηκε κατά 3.498.
Αν και ο αριθμός των θυμάτων μειώθηκε ελαφρά από το εθνικό ρεκόρ της προηγουμένης (3.645 θάνατοι), παρέμεινε σε τρομακτικά υψηλό επίπεδο.
Η Ινδία έχει καταγράψει κάπου 7,7 εκατομμύρια μολύνσεις από τα τέλη του Φεβρουαρίου, όταν άρχισε να επιταχύνεται το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως τις τελευταίες 4 ημέρες έχει αναφέρει περίπου 1,5 εκατομμύρια μολύνσεις.
Σημειώνεται ότι είχαν χρειαστεί έξι μήνες για να καταγραφούν τα προηγούμενα 7,7 εκατ. κρούσματα.
Η Ινδία μετρά επισήμως 208.330 νεκρούς και πάνω από 18,7 εκατομμύρια κρούσματα.

Έφτασε η βοήθεια των ΗΠΑ

Εν τω μεταξύ, η Ινδία παρέλαβε τις πρώτες ποσότητες της αμερικανικής ιατρικής.
Στρατιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε πάνω από 400 φιάλες οξυγόνου, νοσοκομειακό εξοπλισμό και σχεδόν ένα εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο στο Νέο Δελχί, το οποίο βρίσκεται στο έλεος του ιού.
Ευρείας κλίμακας διεθνής επιχείρηση αρωγής έχει ξεκινήσει από πολλές χώρες.
Οι ΗΠΑ θα στείλουν ιατρικό υλικό αξίας άνω των 100 εκατ. δολαρίων τις επόμενες ημέρες για να βοηθήσουν την Ινδία ενώ οι ειδικές πτήσεις, με τις οποίες θα μεταφερθεί εξοπλισμός και υλικό που προσφέρουν επιχειρήσεις και ιδιώτες, θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης