Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξουθενωμένος και πολύ αδυνατισμένος ο Navalny – Αντιμέτωπος με νέες ποινικές κατηγορίες

Εξουθενωμένος και πολύ αδυνατισμένος ο Navalny – Αντιμέτωπος με νέες ποινικές κατηγορίες
Σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους του ο Navalny ζυγίζει σήμερα 72 κιλά από 94 κιλά που ήταν 

Πολύ αδυνατισμένος και εξαντλημένος εμφανίστηκε σήμερα ο φυλακισμένος επικριτής του Κρεμλίνου Navalny μετά την απεργία πείνας που έκανε, αποκηρύσσοντας το δικαστικό σύστημα της Ρωσίας ενώ οι σύμμαχοί του είπαν ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με νέες ποινικές κατηγορίες και ότι διαλύει το δίκτυο με τα περιφερειακά γραφεία ακτιβιστών.
Στην πρώτη του εμφάνιση από την περασμένη εβδομάδα που είπε ότι σταματά την απεργία πείνας, την οποία έκανε για τρεις εβδομάδες, ο Navalny, με ξυρισμένο κεφάλι, παρέμεινε ασυμβίβαστος, αν και σε βιντεοσύνδεση από τη φυλακή κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, σε μια ξεχωριστή υπόθεση για τη δυσφήμιση ενός βετεράνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, φάνηκε αισθητά αδυνατισμένος.
Σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους του ο Navalny ζυγίζει σήμερα 72 κιλά από 94 κιλά που ήταν όταν επέστρεψε στη Ρωσία τον Ιανουάριο 2021.
Ύστερα από εβδομάδες αυξανόμενης πίεσης, οι σύμμαχοί του ανακοίνωσαν ότι διαλύουν το δίκτυό του με γραφεία ακτιβιστών σε όλη τη Ρωσία ενώ δικαστήριο εξετάζει εάν θα κηρύξει το δίκτυο αυτό καθώς και το Ίδρυμά του κατά της Διαφθοράς (FBK) «εξτρεμιστικές οργανώσεις».
«Διαλύουμε επίσημα το δίκτυο του Navalny» δήλωσε ο Volkov εκ των στενών συμμάχων του Navalny, σε βίντεο που δημοσιεύθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης