Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναστασιάδης (Κύπρος): Απογοήτευση από τις προτάσεις Tatar για λύση δύο κρατών στο Κυπριακό

Αναστασιάδης (Κύπρος): Απογοήτευση από τις προτάσεις Tatar για λύση δύο κρατών στο Κυπριακό
«Θα υποβάλουμε γραπτώς τις δικές μας θέσεις με επιστημονική τεκμηρίωση και όχι μόνο με την πολιτική θεώρηση των πραγμάτων» δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης
Σχετικά Άρθρα
Μεγάλη απογοήτευση εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, για τα όσα η τουρκοκυπριακή πλευρά υπέβαλε γραπτώς στην Άτυπη Διάσκεψη στη Γενεύη, που συγκάλεσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τετάρτη 18 Απριλίου 2021.
Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της ολομέλειας των μερών της Άτυπης διάσκεψης στη Γενεύη, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας ότι θα πρέπει να υπάρξει σεβασμός στις παραμέτρους των ψηφισμάτων, στις Συμφωνίες Κορυφής, στο έργο που έχει παραχθεί μέχρι σήμερα, στη δήλωση της 25ης Νοεμβρίου του 2019 και βεβαίως στην επιστολή του γενικού γραμματέα της 26ης Οκτωβρίου που λέει ότι θα πρέπει να εργαστούμε στη βάση της δουλειάς που έχει παραχθεί μέχρι σήμερα.
Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και αύριο (29 Απριλίου) κατά τις 10 το πρωί σε νέα σύνοδο της ολομέλειας».

Γραπτές θέσεις

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «θα πρέπει να πω ότι είναι με μεγάλη απογοήτευση τα όσα και γραπτώς υπέβαλε ο κ. Tatar.
Βεβαίως έχω πει στον γενικό γραμματέα. ότι η δική μας προσπάθεια ήταν η δημιουργία ενός θετικού κλίματος χωρίς προκλήσεις, χωρίς αναφορές σε όσα απαράδεκτα ακούσαμε.
Έχω πει επίσης στον γενικό γραμματέα ότι θα υποβάλουμε γραπτώς τις δικές μας θέσεις με επιστημονική τεκμηρίωση και όχι μόνο με την πολιτική θεώρηση των πραγμάτων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης