Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτίναξη κερδών σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2020 αναμένουν το α’ τρίμηνο 2021 οι ευρωπαϊκές εταιρείες

Εκτίναξη κερδών σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2020 αναμένουν το α’ τρίμηνο 2021 οι ευρωπαϊκές εταιρείες
Αυξημένα κατά 71,3% εκτιμάται πως θα είναι τα κέρδη των ευρωπαϊκών εταιρειών το α’ τρίμηνο του 2021,

Αυξημένα κατά 71,3% εκτιμάται πως θα είναι τα κέρδη των ευρωπαϊκών εταιρειών το α’ τρίμηνο του 2021, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, σύμφωνα με στοιχεία του Refinitiv IBES, καθώς η οικονομία της Ευρώπης ανακάμπτει από την ύφεση που προκάλεσε το πρώτο κύμα του κορωνοϊού το 2020.
Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων, σηματοδοτούν το καλύτερο τρίμηνο για τις ευρωπαϊκές μετοχές από τότε που άρχισε η IBES την καταγραφή τους πριν από εννέα χρόνια, και αντιπροσωπεύει άλμα σε σύγκριση με την πρόβλεψη της προηγούμενης εβδομάδας που έκανε λόγο για αύξηση των εταιρικών κερδών κατά 61,2%.
Οι προβλέψεις, που παρακολουθούν εταιρείες εισηγμένες στον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600, παραπέμπουν σε αύξηση των εσόδων κατά 2,5% το α’ τρίμηνο, έναντι του 2,8% που προβλέπονταν την περασμένη εβδομάδα.
Η Refinitiv ανέφερε πως τα δεδομένα έδειξαν πως από τις 54 εταιρείες του Stoxx 600 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα για το α’ τρίμηνο, το 64,8% έχει ανακοινώσει μεγέθη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, πολύ περισσότερο από το 51% που επιτυγχάνεται σε ένα σύνηθες τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης