Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμια Τράπεζα: Ανάγκη για ελάφρυνση χρεών στις φτωχές χώρες

Παγκόσμια Τράπεζα: Ανάγκη για ελάφρυνση χρεών στις φτωχές χώρες

Για έμφαση στη σημασία περαιτέρω προόδου στη διαφάνεια και βιωσιμότητα των χρεών μαζί με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Τράπεζας για ένα κοινό πλαίσιο αναδιάρθρωσης υπό την ομάδα των χωρών G20

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας D. Malpas και ο Γάλλος υπουργός των Οικονομικών Bruno Le Maire συζήτησαν, τη διάθεση των εμβολίων κατά της COVID-19, την ελάφρυνση των χρεών, αλλά και άλλες μορφές βοήθειας για τις χώρες που έχουν χαμηλά έσοδα, συμπεριλαμβανομένων του Τσαντ και του Σουδάν, όπως ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της, η Παγκόσμια Τράπεζα.

Ο Malpas και ο Le Maire συζήτησαν την υποστήριξη της Γαλλίας για το Σουδάν, καθώς διευθετεί τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς τους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς, αλλά και τις αυξανόμενες γαλλικές συνεισφορές στο διεθνή χρηματοπιστωτικό οργανισμό (International Development Association), το ταμείο της Παγκόσμιας Τράπεζας για τις φτωχότερες χώρες.
«Ο πρόεδρος Malpas έδωσε επίσης, έμφαση στη σημασία περαιτέρω προόδου στη διαφάνεια των χρεών και στη βιωσιμότητά τους» μαζί με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Τράπεζας για ένα κοινό πλαίσιο αναδιάρθρωσης των χρεών υπό την ομάδα των χωρών G20, ανέφερε η τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης