Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tesla: Κατηγορίες για παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας σε ΗΠΑ και Γερμανία

Tesla: Κατηγορίες για παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας σε ΗΠΑ και Γερμανία

Στη Γερμανία επιβλήθηκε πρόστιμο στην εταιρεία για τη διαχείριση των μπαταριών  των ηλεκτροκίνητων οχημάτων ενώ στις ΗΠΑ αντιμετωπίζει προβλήματα με το φανοποιείο

Σχετικά Άρθρα
Σε ΗΠΑ και Γερμανία η Tesla αντιμετωπίζει κατηγορίες από τις τοπικές αρχές ότι παραβιάζει την περιβαλλοντική νομοθεσίας και τους συναφείς κανονισμούς λειτουργίας, σύμφωνα με την έκθεση που κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς των ΗΠΑ, την οποία επικαλείται δημοσίευμα του CNBC, την Τετάρτη 28 Απριλίου 2021.
Στις ΗΠΑ, η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) κατηγόρησε την Tesla την περασμένη εβδομάδα ότι δεν συμμορφώνεται με τα ομοσπονδιακά πρότυπα όσον αφορά τις εκπομπές επικίνδυνών αρμοσφαιρικών ρύπων.

Η απάντηση

Συγκεκριμένα, η EPA ζητά λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Tesla διαχειρίζεται τις λειτουργίες του φανοποιείου της όπου βάφονται τα οχήματά της
Όπως αναφέρει το CNBC, το εν λόγω τμήμα στο κύριο εργοστάσιο αυτοκινήτων της Tesla στο Fremont της Καλιφόρνια αντιμετωπίζει ιστορικό προβλημάτων, όπως πυρκαγιές, ατελείες διαδικασίες καθαρισμού και πλημμελή συντήρηση.
Το 2020, η Tesla ξεκίνησε τεράστιες βελτιώσεις στις εγκαταστάσεις του φανοποιείου της, σύμφωνα με τις άδειες οικοδομής που εκδόθηκαν στο Fremont.

Αδειοδότηση

H Tesla δήλωσε την Τετάρτη 26 Απριλίου σε υπόμνημά της ότι «απάντησε σε όλα τα αιτήματα για την παροχή πληροφοριών από την EPA και απορρίπτει τις κατηγορίες για παραβάσεις» των κανονισμών.
Η Tesla εξακολουθεί να συνεργάζεται με τις τοπικές υπηρεσίας για του ατμοσφαιρικούς ρύπους την Καλιφόρνια όσον αφορά το εάν συμμορφώνεται με τις προυποθέσεις για την αδειοδότηση που έχει λάβει. 

Μπαταρίες

Στη Γερμανία, οι αρχές έχουν επιβάλει πρόστιμο στην Tesla 12 εκατομμυρίων ευρώ, ή περίπου 14,5 εκατομμύρια δολάρια, επειδή φέρεται ότι δεν δημοσίευσε  στοιχεία και δεν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους όσον αγορά τη λήψη παλαιών μπαταριών από πελάτες.
Η γερμανική νομοθεσία απαιτεί από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που πωλούν ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα να επιστρέφονται σε αυτές οι παλαιές μπαταρίες και αυτές να αναλαμβάνουν την περιβαλλοντικά βιώσιμη διαχείρισή τους.

Βερολίνο

Ο Tesla έσημείωσε: "Αυτό σχετίζεται κυρίως με διοικητικές απαιτήσεις, αλλά η Tesla εξακολουθεί να παίρνει πίσω μπαταρίες."
Η Tesla υπέβαλε ένσταση στη Γερμανία και είπε ότι το θέμα δεν πρέπει να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στην επιχείρηση.
Μια θετική σχέση με την κυβένηση είναι ζωτικής σημασίας για την Tesla στη Γερμανία, καθώς η εταιρεία βρίσκεται στη μέση της κατασκευής του πρώτου ευρωπαϊκού εργοστασίου της εκεί, λίγο έξω από το Βερολίνο.

Αδειοδοτήσεις

Σύμφωνα με δημόσια δήλωση την Τρίτη, η Tesla ενημέρωσε τις αρχές εκεί ότι θέλει να λάβει άδεια για την κατασκευή και λειτουργία μιας μονάδας παραγωγής κυψελών μπαταρίας σε αυτό το νέο εργοστάσιο, που βρίσκεται υπό κατασκευή.
Η Tesla ήδη έχει λάβει άδεια και για την κατασκευή μονάδας συναρμολόγησης οχημάτων εκεί.

Παραγωγή

Η Tesla αναμένει να ξεκινήσει την αρχική περιορισμένη παραγωγή από το εργοστάσιό της στο Βερολίνο φέτος, με την παραγωγή σε πραγματικά επίπεδα να ξεκινά εκεί το 2022.
Δεν αναφέρθηκε η εταιρεία στο πώς τυχόν αναθεώρηση του καθεστώτος αδειοδότησης θα μπορούσε να επηρεάσει το χρόνο έναρξης της παραγωγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης