Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντι-αμερικανική διαμαρτυρία στη βάση Incirlik - Σε συναγερμό οι διπλωματικές εγκαταστάσεις στην Τουρκία

Αντι-αμερικανική διαμαρτυρία στη βάση Incirlik - Σε συναγερμό οι διπλωματικές εγκαταστάσεις στην Τουρκία
Αφορμή για τις διαμαρτυρίες ήταν η απόφαση Biden για αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων
Σχετικά Άρθρα
Αμέσως μετά την απόφαση του αμερικανού προέδρου Joe Biden να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων, όταν και έγινε ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που άλλαξε πολιτική στο ζήτημα, η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα ανακοίνωσε ότι όλες τις αμερικανικές διπλωματικές εγκαταστάσεις τίθενται σε συναγερμό ασφαλείας.
Όπως ήταν αναμενόμενο, οι αντι-αμερικανικές διαμαρτυρίες κλιμακώθηκαν σε πολλές περιοχές όπου υπάρχει προσωπικό των ΗΠΑ στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης κυρίως της αεροπορικής βάσης Incirlik.
Τα αμερικανικά στρατεύματα και οι μυστικές υπηρεσίες στεγάζονται εδώ και πολύ καιρό στη βάση στη νότια Τουρκία και ήταν ένας σημαντικός κόμβος από τον οποίο ξεκίνησαν στρατιωτικές αποστολές κατά του Assad τα τελευταία χρόνια.

Έξω το ΝΑΤΟ

Μια ομάδα διαδηλωτών βρέθηκε στις πύλες της βάσης Incirlik καταδικάζοντας ως «ψέμα» την γενοκτονία των Αρμενίων, ενώ φώναζαν "Έξω το ΝΑΤΟ" και "Έξω οι Αμερικάνοι από την Τουρκία".
Σύμφωνα με το Military.com, οι διαδηλωτές απαιτούν να τερματιστεί η χρήση της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης Incirlik Air Base στη νότια Τουρκία.
Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε από μια τοπική οργάνωση της Ένωσης Νεολαίας της Τουρκίας (TGB), η οποία θεωρεί την αναγνώριση του Joe Biden για τη γενοκτονία «παράνομη και νομικά άκυρη».
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης