Τελευταία Νέα
Διεθνή

Microsoft: Άλμα – ρεκόρ 19% στα έσοδα του α’ τριμήνου 2021, στα 41,7 δισ. δολ, με ώθηση από τις αυξημένες πωλήσεις

Microsoft: Άλμα – ρεκόρ 19% στα έσοδα του α’ τριμήνου 2021, στα 41,7 δισ. δολ,  με ώθηση από τις αυξημένες πωλήσεις

Στο υψηλότερο σημείο από το 2018 τα εσοδα της εταιρείας – Άνοδος 23% στα έσοδα από τις υπηρεσίες cloud στα 14,9 δισ. δολ. 

Αύξηση των εσόδων της κατά 19% για το τρίμηνο, 41,71 δισ δολ. (έναντι πρόβλεψης 41,03) το οποίο έληξε στις 31 Μαρτίου ανακοίνωσε η Microsoft, η κορυφαία εταιρεία στην παραγωγή software και hardware την Τρίτη 27 Απριλίου 2021, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση των εσόδων της σε τριμηνιαία βάση που έχει ανακοινώσει η εταιρεία από το 2018 και η οποία οφείλεται εν μέρει στην άνοδο των πωλήσεων PC εξαιτίας των ιδιαιτερων συνθηκών που προκάλεσε η πανδημία

Υπηρεσίες Cloud

Η υπηρεσία cloud της εταιρείας Azure -που ανταγωνίζεται τον ηγέτη της αγοράς Amazon Web Services- κατέγραψε ανάπτυξη κατά 50%, ταχύτερη από την αύξηση 46% που ανέμεναν οι αναλυτές,.
Κατά το προηγούμενο τρίμηνο, τα έσοδα από την υπηρεσία Azure αυξήθηκαν κατά 50%, ενώ η εταιρεία δεν ανακοίνωσε το συγκεκριμένο ποσό.
Το τμήμα Intelligent Cloud της Microsoft είχε έσοδα ύψους 15,12 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία αυξήθηκαν κατά 23% σε ετήσια βάση και πάνω από εκτίμηση της FactSet για 14,92 δισ. δολ..
Το τμήμα Intelligent Cloud περιέχει Azure, Windows Server, SQL Server, Visual Studio, GitHub και Enterprise Services.
Το Τμήμα Παραγωγικότητας Και Επιχειρηματικών Διαδικασιών, που περιλαμβάνει το Office, το Dynamics και το LinkedIn, είχε έσοδα 13,55 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με άνοδο κατά 15%.
Η μονάδα More Personal Computing της εταιρείας, η οποία περιλαμβάνει Windows, gaming, συσκευές και υπηρεσίες αναζήτησηε, είχε έσοδα 13,04 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η Microsoft ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμβόλαιο με τον Αμερικανικό Στρατό αξίας έως 21,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για μια δεκαετία με αντικείμενο ακουστικά επαυξημένης πραγματικότητας με βάση την συσκευή HoloLens.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης