Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Ο Ειδικός Επιτετραμμένος των ΗΠΑ θα συμμετάσχει στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Λευκός Οίκος: Ο Ειδικός Επιτετραμμένος των ΗΠΑ θα συμμετάσχει στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Αμερικανικά πλοία παρενοχλήθηκαν, στις αρχές Απριλίου, από σκάφη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν στον Περσικό Κόλπο, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της

Αμερικανικά πλοία παρενοχλήθηκαν, στις αρχές Απριλίου, από σκάφη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν στον Περσικό Κόλπο, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Wall Street Journal

Αποστέλλει η Ουάσινγκτον τον Ειδικό Επιστραμμένο της για το Ιράν για έμμεσες συνομιλίες με στόχο την αναβίωση της Ιρανικής Πυρηνικής Συμφωνίας του 2015, δήλωσε την Τρίτη η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 27 Απριλίου.
«Ο Rob Malley, πιστεύω, είτε πηγαίνει στην περιοχή είτε βρίσκεται εκεί τώρα για να συμμετάσχει σε έναν επιπλέον γύρο διαπραγματεύσεων», δήλωσε η Psaki σε δημοσιογράφους.

Παρενόχληση

Την ίδια ώρα η αμερικανικά πλοία παρενοχλήθηκαν, στις αρχές Απριλίου, από σκάφη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν στον Περσικό Κόλπο, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Wall Street Journal που έγινε γνωστό τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2021.

Το περιστατικό

Συγκεκριμένα, σύμφωνα την WSJ που επικαλείται αξιωματούχους του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, στο περιστατικό το οποίο σημειώθηκε στις 2 Απριλίου, αλλά δεν είχε γνωστοποιηθεί μέχρι τώρα, τρία πολεμικά σκάφη και ένα πλοίο υποστήριξης που ονομάζεται Harth 55 «επιτέθηκαν σε δύο πλοία Ακτοφυλακής ενώ περιπολούσαν διεθνή ύδατα στο νότιο τμήμα του Περσικού Κόλπου».
Μάλιστα, σύμφωνα με τους Αμερικανούς αξιωματούχους, το πλοίο Wrangell έπρεπε να καταφύγει σε αμυντικούς ελιγμούς για να αποφύγει τη σύγκρουση.

Διαπραγματεύσεις

Το περιστατικό αυτό έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για τις σχέσεις της Τεχεράνης με την Ουάσιγκτον η οποία έχει επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το ιρανικό καθεστώς για το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Υπενθυμίζεται ότι οι διμερείς σχέσεις ΗΠΑ - Ιράν κλυδωνίστηκαν από νέες εντάσεις μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ, πριν από τρία χρόνια, από το Κοινό Συνολικό Σχέδιο Δράσης (JCPOA) του 2015, γεγονός που ώθησε την ιρανική πλευρά να ξαναρχίσει τον εμπλουτισμό ουρανίου στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης