Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πόρισμα - φωτιά για τον θάνατο του Maradona: Πιθανή «ανθρωποκτονία με δόλο»

Πόρισμα - φωτιά για τον θάνατο του Maradona:  Πιθανή «ανθρωποκτονία με δόλο»
O πρώην ποδοσφαιριστής δεν είχε υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις και στα απαιτούμενα τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του

Άκρως σοκαριστικά είναι όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον ποδοσφαιριστή - θρύλου Diego Armando Maradona.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Todo Noticias, που επικαλείται πηγές από την ιατρική ομάδα η οποία διεξήγαγε την έρευνα (η έκθεση θα δημοσιευτεί αναλυτικά στις 3 Μαΐου), ο Diego πέθανε από καρδιακή και νεφρική ανεπάρκεια και κίρρωση
Ωστόσο προκύπτει ότι ο πρώην ποδοσφαιριστής δεν είχε υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις και στα απαιτούμενα τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του. 
Μάλιστα προκύπτει και μια διαφορά σχετικά με το αποτέλεσμα της αυτοψίας, αφού η ακριβής ώρα θανάτου προσδιορίζεται ανάμεσα στις 4-6 το πρωί της 25ης Νοεμβρίου ενώ ο Μaradona κοιμόταν και όχι στις 13.15 όπως πιστοποίησε ο πρώτος νοσηλευτής της ιατρικής ομάδας Mas Vida.
Aυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη μαρτυρία της νοσοκόμας που κατέθεσε ότι ο Μaradona ξύπνησε κανονικά, απάντησε στις ερωτήσεις της και πως προσπάθησε επί 45 λεπτά να τον επαναφέρει στη ζωή με μαλάξεις.
Το πόρισμα «καίει» τους θεράποντες ιατρούς οι οποίοι φέρονται να υποτίμησαν τα συμπτώματα του άλλοτε αρχηγού της Εθνικής Αργεντινής.
Η έρευνα αναφέρει ότι ο Μaradona έφυγε στον ύπνο, όντας μόνος στο δωμάτιο του, αφού κανείς από όσους έμεναν μαζί του δεν θα μπορούσε να τον ακούσει και να τον βοηθήσει.
Επιπροσθέτως, αναφέρεται ότι το σπίτι στο οποίο έμενε δεν ήταν κατάλληλο για τη νοσηλεία του, αφού στον όροφό του δεν υπήρχε καν μπάνιο.
Οι εμπειρογνώμονες καταλήγουν πως η ιατρική βοήθεια που έλαβε ήταν «απελπισμένη», ενώ ρίχνουν την ευθύνη στους δύο θεράποντες ιατρούς, οι οποίοι πιθανολογείται πλέον ότι μπορεί να κατηγορηθούν όχι για ανθρωποκτονία εξ αμελείας αλλά για ανθρωποκτονία με πιθανό δόλο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης