Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η τουρκική εθνοσυνέλευση καταδίκασε με ψήφισμά της την αναγνώριση από τις ΗΠΑ της γενοκτονίας των Αρμενίων

Η τουρκική εθνοσυνέλευση καταδίκασε με ψήφισμά της την αναγνώριση από τις ΗΠΑ της γενοκτονίας των Αρμενίων
Η τουρκική εθνοσυνέλευση ενέκρινε ψήφισμα που καταδικάζει την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Joe Biden για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων
Σχετικά Άρθρα
Η τουρκική εθνοσυνέλευση ενέκρινε ψήφισμα που καταδικάζει την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Joe Biden για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, μια κίνηση που, σύμφωνα με τους βουλευτές, θα έχει αντίκτυπο στις σχέσεις Άγκυρας και Ουάσινγκτον.
Η παραδοσιακή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την ημέρα μνήμης στις 24 Απριλίου ανέφερε το Σάββατο για πρώτη φορά τη λέξη «γενοκτονία». «Οι Αμερικανοί τιμούν όλους τους Αρμένιους που χάθηκαν στη γενοκτονία η οποία άρχισε σαν σήμερα πριν από 106 χρόνια», έγραψε ο Joe Biden.

O Biden να «επανεξετάσει» την απόφασή του

«Καταδικάζουμε έντονα τη δήλωση του Biden σχετικά με τα γεγονότα του 1915, που περιέχει τα επιχειρήματα του αρμενικού λόμπι, και απορρίπτουμε αυτήν την αβάσιμη συκοφαντία, η οποία δεν έχει κανένα νόημα παρά μόνο την παραποίηση της ιστορίας για πολιτικούς λόγους.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει κανένα νομικό και ηθικό δικαίωμα να κρίνει επί ιστορικών θεμάτων, η δήλωσή του δεν έχει νομική ισχύ», αναφέρει το ψήφισμα.
Οι Τούρκοι βουλευτές κάλεσαν τον Biden να «επανεξετάσει» την απόφασή του, η οποία «αναπόφευκτα θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις διμερείς σχέσεις».
Χθες, ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan προειδοποίησε για τον «καταστροφικό αντίκτυπο» που θα έχει στις τουρκο-αμερικανικές σχέσεις η αναγνώριση από την Ουάσινγκτον της γενοκτονίας των Αρμενίων, κίνηση την οποία χαρακτήρισε «αβάσιμη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης