Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deese (σύμβουλος Biden - ΗΠΑ): Το 0,3% των νοικοκυριών θα πλήξει ο νέος φόρος σε κεφαλαιακά κέρδη και μερίσματα

Deese (σύμβουλος Biden - ΗΠΑ): Το 0,3% των νοικοκυριών θα πλήξει ο νέος φόρος σε κεφαλαιακά κέρδη και μερίσματα

Την Τετάρτη 27 Απριλίου  αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιό του ο πρόεδρος Biden στο Πλαίσιο του σχεδίου για τις Αμερικανικές Οικογένειες (Αmerican Families Plan)

Σχετικά Άρθρα

Υπερασπίστηκε το σχέδιο του Joe Biden για αύξηση του κεφαλαιουχικού φόρου για τα πλουσιότερα νοικοκυριά κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Joe Biden, επισημαίνοντας ότι αυτός δεν αποτελεί ούτε μεγάλο βάρος αλλά ούτε και θα προκαλέσει ανάχωμα για τις επενδύσεις σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2021/
Ο Brian Deese, διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να αυξήσει τον φόρο επί των κεφαλαιακών κερδών και των μερισμάτων το 0,3% των νοικοκυριών των ΗΠΑ - εκείνων που δηλώνουν πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια σε εισόδημα.

Το 1%

Δεν αφορά το πλουσιότερο 1%, ούτε το πρώτο μισό του 1% », δήλωσε ο Deese από τον Λευκό Οίκο.
«Για τα άλλα 997 από τα 1.000 νοικοκυριά της χώρας ... δεν πρόκειται για αλλαγή που θα τα απασχολήσει.
Δεν θα αλλάξει καθόλου τη φορολογική μεταχείριση των κεφαλαιακών κερδών».
Εξήγησε ότι η προτεινόμενη αύξηση φόρου θα στοχεύει σε εκείνα τα νοικοκυριά που συνήθως δεν αντλούν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους μέσω της μισθωτής εργασίας .

Μισθοί

«Για τους τυπικούς Αμερικανούς, το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους προέρχεται από μισθούς», συνέχισε.
«Έτσι, για άτομα που δηλώνουν λιγότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια ετησίως, περίπου το 70% του εισοδήματός τους προέρχεται από μισθούς.
Αλλά για όσους κερδίζουν περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια, για το κορυφαίο 0,3%, ισχύει το αντίθετο.
Περίπου το 30% του [εισοδήματός τους] προέρχεται από μισθούς».
:
Χρηματοδότηση

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden αναμένεται αυτή την εβδομάδα να ξεκινήσει μία σειρά φορολογικών αυξήσεων για τους πλούσιους, συμπεριλαμβανομένου σχεδόν τον διπλασιασμό των φόρων επί κεφαλαικών κερδών και μερισμάτων, προκειμένουν να χρηματοδοτηθεί ένα νέο πακέτο δαπανών εκπαίδευσης και παιδικής φροντίδας που θα μπορούσε να ξεπεράσει το 1,5 τρισ. δολάρια.
Οι φόροι στα κεφαλαιακά κέρδη και τα μερίσματα βρίσκονται επί του παρόντος στο 20%.
Ωστόσο, σύμφωνα με το σχέδιο του Biden, θα έχουν τον συνήθη φόρο εισοδήματος με τον ανώτατο συντελεστή, τον οποίο ο Πρόεδρος θέλει να ορίσει στο 39,6% από 37%.
Σε συνδυασμό με την πρόσθετη φορολόγηση εισοδήματος από επενδύσεις που εισήγαγε ο Barack Obama και τη μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης, σημαίνει ότι θα αυξηθεί ο φορολογικός συντελεστής στις ΗΠΑ για κεφαλαιακά κέρδη και μερίσματα στο 43,4%.

Κατάρτιση

Αυτή η νομοθεσία, χωριστή από το Αμερικανικό Σχέδιο Εργασίας που βασίζεται στις επειδνύσεις στις υποδομές, πιστεύεται ότι περιλαμβάνει μέτρα που στοχεύουν στο να βοηθήσουν τους αμερικανούς εργαζόμενους να μάθουν νέες δεξιότητες, να επεκτείνουν τις επιδοτήσεις για τη φροντίδα των παιδιών και να κάνουν τα δίδακτρα του κοινοτικού κολεγίου δωρεάν για όλους.

Επενδύσεις

Ερωτηθείς για να ασχοληθεί με την κριτική ότι η αύξηση του συντελεστή του κεφαλαιουχικού φόρου θα μπορούσε να μειώσει τις επενδύσεις σε αμερικανικές επιχειρήσεις, η Deese υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό.
Ο φόρος επί των  κεφαλαιουχικών κερδών είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη Wall Street, δεδομένου ότι υπαγορεύει πόσο μεγάλο μέρος των κερδών απο την πώληση μετοχών συλλέγεται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. 

Wealth funds

«Σε ένα ευρύ φάσμα ακαδημαϊκών και εμπειρικών στοιχείων, δεν υπάρχουν ενδείξεις σημαντικής επίδρασης των ποσοστών των κεφαλαιουχικών φόρων στο επίπεδο των μακροπρόθεσμων επενδύσεων στην οικονομία», είπε.
πάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό, συμπεριλαμβανομένου αυτού, αν κοιτάξετε από πού προέρχονται πολλά επιχειρηματικά κεφάλαια και επενδύσεις σε αρχικό στάδιο, προέρχονται από συνταξιοδοτικά ταμεία, τα wealth funds, οντότητες που στην πραγματικότητα δεν επηρεάζονται από τις αλλαγές στο καθεσετώς φορολόγησης.

Επιδοτήσεις

Ο Deese ισχυρίστηκε επίσης ότι τα έσοδα που δημιουργούνται θα μπορούσαν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν σε προγράμματα και επιδοτήσεις που έχουν αποδειχθεί ότι επιτείνουν την αναπτυξιαξή πορεία της οικονομίας με την πάροδο του χρόνου.
"Οι επενδύσεις, για παράδειγμα, στην πρώιμη παιδική ηλικία και στα παιδιά μας επιστρέφουν τεράστια μερίσματα όσον αφορά τη δική τους ακαδημαϊκή επιτυχία, το μειωμένο κόστος στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, την παραγωγικότητα και την ανάπτυξη στο μέλλον», δήλωσε ο διευθυντής της NEC και πρώην αξιωματούχος Obama.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης