Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα κέρδη για την Tesla το α’ τρίμηνο 2021, στα 438 εκατ. δολάρια - Αύξηση 74% στα έσοδα

Νέα κέρδη για την Tesla το α’ τρίμηνο 2021, στα 438 εκατ. δολάρια - Αύξηση 74% στα έσοδα
Εντυπωσιακά κέρδη σημείωσε η Tesla το α’ τρίμηνο του 2021
Σχετικά Άρθρα

Εντυπωσιακά κέρδη σημείωσε η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla το α’ τρίμηνο του 2021, με το ποσό να ανέρχεται σε 438 εκατ. δολάρια.
Τα συνολικά έσοδα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας εκτοξεύθηκαν κατά 74%, σε 10,39 δισεκ. δολάρια, έναντι εκτίμησης για 10,29 δισεκ. δολ..
Τα κέρδη ανά μετοχή ανέρχονται σε 93 σεντ, έναντι εκτίμησης για 79 σεντ.
Η εταιρεία, κατά το α’ τρίμηνο του 2021, παρέδωσε 184.800 οχήματα Model 3 και Model Y, ξεπερνώντας τις προσδοκίες και σημειώνοντας και σε αυτό το επίπεδο επίδοση-ρεκόρ.
Ωστόσο, η εταιρεία ανέφερε ότι δεν παρήγαγε κανένα από τα μοντέλα sedan Model S ή SUV Model X για την περίοδο που έληξε τον Μάρτιο του 2021.
(Παράδωσε 2.020 παλαιότερα sedan Model S και SUV Model X από το stock που είχε.)
Επίσης, η Tesla αποκάλυψε τον Φεβρουάριο ότι αγόρασε 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια σε bitcoin και θα μπορούσε ενδεχομένως να επενδύσει σε άλλα κρυπτονομίσματα στο μέλλον.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τον Απρίλιο του 2021 το bitcoin κατέγραφε αύξηση σε επίπεδα ρεκόρ πριν υποχωρήσει.
Τον περασμένο μήνα, η Tesla ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει επέκταση στην παραγωγή βαρέων φορτηγών.
Βέβαια, ο Jerome Guillen, πρώην πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας, που είχε κάνει τη σχετική ανακοίνωση έχει αποχωρήσει. 

Ανταγωνισμός

Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Tesla έχουν ακόμη μεγαλύτερη αξία, δεδομένου ότι η αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει μεγάλο ανταγωνισμό πλέον.
Μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των VW, Audi και Ford, πωλούν πλέον αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα.
Ωστόσο, η αγορά έχει μεγαλώσει.
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα των ιδιοκτητών οχημάτων των ΗΠΑ από την CarGurus, το 52% αναμένει να αποκτήσει όχημα με μπαταρία την επόμενη δεκαετία (από μόλις 34% το 2018).
Η έρευνα διαπιστώνει επίσης ότι, ενώ η Tesla εξακολουθεί να είναι το πλέον γνωστό brand στην παραγωγή ηλεκτροκινούμενων οχημάτων, σχεδόν το 80% εκείνων που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τέτοιο αυτοκίνητο είναι ανοιχτοί σε αγορές από οποιαδήποτε εταιρεία.  
Eν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως μετασυνεδριακά η μετοχή σημειώνει πτώση 1,76%, όταν είχε κλείσει στο +1,21% και τα 738,20 δολάρια – με χρηματιστηριακή αξία ύψους
708,56 δισ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης