Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι έχοντες αναζητούν τρόπους να «απαλύνουν» το φόρο 39,6% στα κεφαλαιουχικά κέρδη

ΗΠΑ:  Οι έχοντες αναζητούν τρόπους να «απαλύνουν» το φόρο 39,6%  στα κεφαλαιουχικά κέρδη

Όσοι κερδίζουν πάνω από 1 εκατ. δολ. αυξάνουν τους λογαριασμούς συνταξιοδότησης ακόμη και εκχωρουν περιουσιακά στοιχεία για να ελαφρύνουν τη φορολογική επιβάρυνση η οποία ενδέχεται να τεθεί σε ισχύ από το τρέχον οικονομικό έτος

Σχετικά Άρθρα

Να προχωρήσουν σε αύξηση των συνταξιοδοτικών λογαριασμών τους, να τοποθετήσουν τα κέρδη τους σε funds που επωφελούνται της αναβαλλόμενης φορολόγησης ακόμη και να πουλήσουν ορισμένα περιουσιακά στοιχεία προκειμένου να αμβλύνουν την επιβάρυνση που θα υποστούν από την αύξηση της φορολόγησης στα κεφαλαιουχικά κέρδη στις ΗΠΑ προτείνουν οι οικονομικοί σύμβουλοι στους πελάτες τους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2020.
Ο Λευκός Οίκος αναμένεται να προτείνει εντός της εβδομάδας σχεδόν διπλασιασμό της φορολογικής επιβάρυνσης στα κεφαλαιουχικά κέρδη, στο 39,6%, για υπόχρεους που κερδίζουν περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια το έτος, σύμφωνα με τις διαρροές που έχουν γίνει στα μεγαλύτερα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης - εφόσον γίνει νόμος θα πρόκειται για την υψηλότερο φορολογικό συντελεστής στα κέρδη που προέρχονται από επενδύσεις από τη δεκαετία του 1920.

Κογκρέσο

Για τις όποιες αλλαγές θα δοθούν σκληρές μάχες στο Κογκρέσο, όπου οι Δημοκρατικοί διαθέτουν οριακή μικρή πλειοψηφία και ο τελικός φορολογικός συντελεστής πιθανότατα θα είναι χαμηλότερος από αυτό που πρότεινα το οικονομικό επιτελείο.
Εάν όμως επιτευχθεί διακομματική συμφωνία, ο νέος φορολογικός συντελεστής επί των κεφαλαιουχικών κερδών θα ήταν δυνατόν να τεθεί σε ισχύ φέτος.

Πότε και πόσο

Οι πλούσιοι Αμερικανοί ζητούν εναγωνίως από οικονομικού συμβούλους και λογιστές τρόπους σχετικά με το πώς να αποφύγουν την επιπλέον φορολογική επιβάρυνση.
«Δεν νομίζω ότι κάποιος πληρώνει μετά χαράς περισσότερους φόρους και επισημαίνουμε στους πελάτες δεν τίθεται ζήτημα εάν θα καταβάλουν αυξημένους φόρους, αλλά θέμαε είναι πότε και πόσο», δήλωσε η Alvina Lo, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στο fund Wilmington Trust.
Η ίδια επισήμανε ότι οι πελάτες της επιλέγουν περιουσιακά στοιχεία και μετοχές προς πώληση προκειμένου να «κλειδώσουν» τον τρέχοντα φορολογικό συντελεστή ενώ την ίδια ώρα μεγιστοποιούν τις συνεισφορές τους σε ατομικούς λογαριασμούς συνταξιοδότησης για τις οποίες ισχύει αναβαλλόμενος φόρος.

Αναδρομική ισχύ

Εάν οι φορολογικές αλλαγές ισχύουν αναδρομικά στις αρχές του 2021, ενδέχεται να είναι ήδη πολύ αργά για να «κλειδώσει» κάποιος το χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή για ορισμένα κεφαλαιουχικά κέρδη.
Επί του παρόντος, στους φορολογούμενους που κερδίζουν περισσότερα από 200.000 δολ. επιβάλλεται συντελεστής φόρου επί των κεφαλαιουχικών κερδών περίπου 23,8%, συμπεριλαμβανομένου του καθαρού επενδυτικού φόρου 3,8% (ο οποίος χρηματοδοτεί το Affordable Care Act, γνωστό ως Obamacare).

Εώς και 50%

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο της κυβέρνησης, οι πλούσιοι Αμερικανοί θα μπορούσαν να υπαχθούν συνολικό φορολογικό συντελεστή ύψους 43,4%, συμπεριλαμβανομένου του επενδυτικού φόρου για το Obamacare.
Για ορισμένους Αμερικανούς που ζουν στη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια, ο συνολικός φορολογικός συντελεστής τους μπορεί να υπερβεί το 50% όταν συμπεριλαμβάνονται οι πολιτειακοι φόροι, σύμφωνα με το Ίδρυμα για τη Φορολογία (Tax Foundation).
Κάποιοι επιταχύνουν τις συμφωνίες για να πουλήσουν τις επιχειρήσεις τους ή να πουλήσουν τα χαρτοφυλάκια των μετοχών τους, είπε.

Τεχνικές φοροαποφυγής

«Θα υπάρξουν πραγματικά σθεναρές αντιδράσεις στην πληρωμή ποσοστού άνω του 50%.
Καθώς για αυτή ην κατηγορία φορολογούμενων η επιβάρυνση ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.
Θα αναζητήσουν άλλες πρόνοιες του φορολολογικού κώδικα επωφεληθούν από τις περιπτώσεις εξαιρέσεων είτε αναβολής της φορολογικής επιβάρυνσης», είπε.

Αναβαλλόμενη φορολογία

Οι επενδυτές επιχειρήσουν να αναβάλουν και ενδεχομένως να μειώσουν το φόρο που καταβάλλουν επί των υπεραξιών εάν επανεπενδύσουν τα κέρδη σε funds τα οποία εποφελούνται της αναβαλλόμενες φορολόγησης (opportunity zone funds) οποία συνήθως επενδύουν σε ακίνητα.
«Είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές επενδυτικό όχημα σε μεγάλο βαθμό επειδή πολλοί από τους πελάτες μας είναι CEOs, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων» δήλωσε ο Ablin. 
«Σκέφτονται να πουλήσουν την επιχείρησή τους και να αποκομίσουν κέρδη πολλών εκατομμυρίων δολαρίων ως προς τα κεφάλαιά τους», σημείωσε .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης