Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σχοινάς (ΕΕ): Εμβόλια μόνο mRNA που θα καλύπτουν και τις μεταλλάξεις από το φθινόπωρο

Σχοινάς (ΕΕ): Εμβόλια μόνο mRNA που θα καλύπτουν και τις μεταλλάξεις από το φθινόπωρο
Οδεύουμε σε διαπραγμάτευση μόνο με την κοινοπραξία Pfizer/BioNTech είπε ο κ.Σχοινάς
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως μόνο εμβόλια mRNA που θα καλύπτουν και τις μεταλλάξεις του ιού θα περιλαμβάνει ο εμβολιαστικός προγραμματισμός της ΕΕ από το φθινόπωρο διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.
Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο κ.Σχοινάς υποστήριξε μάλιστα πως τα εμβόλια αυτά θα παράγονται στην ΕΕ, υποστηρίζοντας πως αυτό σημαίνει πως η ΕΕ πηγαίνει σε διαπραγματεύσεις μόνο με την κοινοπραξία Pfizer/BioNTech.
Όπως είπε, τα εμβόλια αυτά θα είναι έτοιμα πριν το τέλος του 2021, αναφέροντας πως μιλάμε για 900 εκατομμύρια δόσεις το 2022 και για άλλα 900 εκατομμύρια δόσεις το 2023.
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ.Σχοινάς διευκρίνισε ότι όσοι εμβολιαστήκαν νωρίς θα χρειαστεί να κάνουν μια επιπλέον δόση, η οποία θα γίνει με εμβόλιο mRNA, ενώ η ΕΕ θα εξαντλήσει όλες τις δόσεις των εμβολίων που έχει αγοράσει.
Για την AstraZeneca επιβεβαίωσε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι, ακόμα και αυτό της νομικής δράσης, εξαιτίας των καθυστερήσεων στην παράδοση των εμβολίων.
«Σε κάθε περίπτωση δεν εξετάζουμε να ανοίξουμε ατέρμονη νομική διαδικασία, αλλά να κινηθούμε με εργαλεία που θα πιέσουν την εταιρεία να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις» επεσήμανε ο κ.Σχοινάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης