Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος λόγω covid στην Ινδία – Νέο παγκόσμιο ρεκόρ με πάνω από 350.000 κρούσματα

Χάος λόγω covid στην Ινδία – Νέο παγκόσμιο ρεκόρ με πάνω από 350.000 κρούσματα
Σπεύδει διεθνής βοήθεια
Σχετικά Άρθρα

Στο απόλυτο χάος βρίσκεται η Ινδία λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού καθώς για 5η συνεχόμενη ημέρα η χώρα κατέγραψε παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων.
Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο η Ινδία ανακοίνωσε 352.991 νέες μολύνσεις με το σύνολό τους να ξεπερνά πλέον τα 17 εκατομμύρια.
Παράλληλα, καταγράφηκε και νέο ρεκόρ θανάτων καθώς αναφέρθηκε ότι 2.812 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τους νεκρούς να υπολογίζονται σε 195.123.
Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Naredra Modi υποστήριξε ότι η χώρα πλήττεται από μια καταιγίδα covid και κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα προστασίας, τη στιγμή που λαμβάνονται περιοριστικά μέτρα και lockdown σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η διασπορά του ιού.
Είναι χαρακτηριστικό πως το Νέο Δελχί, το οποίο έχει πληγεί ιδιαίτερα από αυτό το κύμα κορωνοϊού, ανακοίνωσε πως παρατείνει το lockdown έως τις 3 Μαΐου.
Την ίδια στιγμή, το σύστημα υγείας τελεί υπό κατάρρευση, καθώς τα νοσοκομεία έχουν φτάσει στα όριά τους και αναγκάζονται να διώξουν ασθενείς λόγω ελλείψεων σε κλίνες και ιατρικό οξυγόνο.
Η ινδική κυβέρνηση έχει καταφύγει σε στρατιωτικά αεροσκάφη και τρένα για να μεταφέρουν οξυγόνο στο Νέο Δελχί από άλλες περιοχές της χώρας, αλλά και από το εξωτερικό, όπως για παράδειγμα από τη Σιγκαπούρη.

Διεθνής βοήθεια

Η τραγωδία που βιώνει η Ινδία έχει κινητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα, η οποία ετοιμάζει να συνεισφέρει τις ινδικές αρχές.
Η Γαλλία «θα προσφέρει μέσα στις επόμενες ημέρες σημαντική βοήθεια σε οξυγόνο» στην Ινδία, η οποία αντιμετωπίζει μια έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.
Το Παρίσι «θα αρχίσει να στέλνει αναπνευστήρες στην Ινδία από την ερχόμενη εβδομάδα, αεροπορικώς», εξήγησε η προεδρία, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις για το μέγεθος της παρεχόμενης βοήθειας.
Η Γαλλία προστίθεται σε άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες προσφέρουν τη βοήθειά τους μετά τη δραματική εξάπλωση της πανδημίας στην Ινδία, όπου κυριαρχεί μια νέα παραλλαγή.
Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενεργοποίησε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για να σταλεί «βοήθεια» στην Ινδία.
Η ΕΕ ανέφερε ότι θέλει να στείλει οξυγόνο και φάρμακα, μετά το αίτημα που έλαβε από το Νέο Δελχί.
Επιπλέον βοήθεια θα στείλουν οι ΗΠΑ στην Ινδία, όπως δήλωσε το Σάββατο 24/4 εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
«Βρισκόμαστε σε εντατικές συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο και σχεδιάζουμε να στείλουμε άμεσα επιπλέον βοήθεια στην κυβέρνηση της Ινδίας και τους Ινδούς υγειονομικούς που μάχονται ενάντια σε αυτή το σφοδρό ξέσπασμα (της επιδημίας covid-19).
Σύντομα θα σας ενημερώσουμε περαιτέρω», ανέφερε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ζήτησε την Παρασκευή 23/4 από την κυβέρνηση Biden να προσφέρει εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca που διαθέτει στην Ινδία, τη Βραζιλία και άλλες χώρες που έχουν πληγεί πολύ από την covid-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης