Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ταϊλανδη: Σε ισχύ νέοι περιορισμοί, μετά το νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων

Ταϊλανδη: Σε ισχύ νέοι περιορισμοί, μετά το νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων
Tα εμπορικά κέντρα σε 18 επικίνδυνες επαρχίες, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας Μπανγκόκ, θα λειτουργούν από τις 11:00 ως τις 20:00 για μία εβδομάδα

Περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, τέθηκε σε ισχύ από σήμερα, Σάββατο 23/4, στην Ταϊλάνδη, μετά το νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων και θανάτων από covid-19 εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας.
Έτσι, τα εμπορικά κέντρα σε 18 επικίνδυνες επαρχίες, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας Μπανγκόκ, θα λειτουργούν από τις 11:00 ως τις 20:00 για μία εβδομάδα, αρχής γενομένης από σήμερα, όπως ανακοίνωσε τη Ταϊλανδική Ένωση Λιανεμπορίου.
Ακόμη, τα εστιατόρια που βρίσκονται μέσα σε εμπορικά κέντρα θα μπορούν να παραμένουν ανοικτά για μία επιπλέον ώρα, ενώ τα παντοπωλεία θα λειτουργούν από τις 05:00 ως τις 22:00.
Κλειστά μέχρι τον Μάιο θα παραμείνουν τα σχολεία, μπαρ και ινστιτούτα μασάζ, τα οποία κατέβασαν ρολά πριν από μία εβδομάδα.
Παράλληλα, έχει απαγορευθεί η πώληση αλκοόλ στα εστιατόρια.
Σημειώνεται ότι η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε αριθμό ρεκόρ 2.839 νέων κρουσμάτων covid-19 και 8 θανάτους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων σε 53.022 και των θανάτων σε 129.

Εμβολιασμοί

Στο μεταξύ, η εμβολιαστική εκστρατεία στην Ταϊλάνδη ενισχύθηκε με την άφιξη 500.000 δόσεων του κινεζικού εμβολίου κατά της covid-19 της Sinovac Biontech.
Ένα εκατομμύριο επιπλέον δόσεις αναμένεται να φτάσουν στα μέσα Μαΐου, σύμφωνα με την κυβέρνηση.
Πάντως, λιγότερο από 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί στην Ταϊλάνδη των περίπου 66 εκατομμύριων.
Οι αξιωματούχοι βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στη διάθεση τον Ιούνιο του εμβολίου της AstraZeneca το οποίο παράγεται στην Ταϊλάνδη, από το οποίο έχουν παραγγείλει 61 εκατ. δόσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης