Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα έρευνα: Μεγαλύτερης διάρκειας προστασίας προσφέρει το εμβόλιο της AstraZeneca

Νέα έρευνα: Μεγαλύτερης διάρκειας προστασίας προσφέρει το εμβόλιο της AstraZeneca
Η αντίσταση στο ιό παρέμεινε συνεχής για 49 ημέρες μεταξύ εκείνων που είχαν λάβει μία δόση της AstraZeneca
Σχετικά Άρθρα

Nέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η ανοσολογική απόκριση στους εμβολιασθέντες με Pfizer/BioNTech είναι μεν πιο ισχυρή αρχικά αλλά η πιο ανθεκτική στο χρόνο αποδεικνύεται η απόκριση σε όσους είχαν λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca σύμφωνα με τους FT.
Επιστήμονες στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακάλυψαν ότι τα επίπεδα των αντισωμάτων στους εμβολιασθέντες με Pfizer πέτυχαν αρχικά υψηλότερες τιμές, αλλά άρχισαν να εξανεμίζονται πιο γρήγορα σε σχέση τα αντισώματα όσων είχαν εμβολιαστεί με AstraZeneca.
Οι ερευνητές που ανέλυσαν δεδομένα από τη Βρετανία, (Covid-19 Infection Survey) βρήκαν ότι τα επίπεδα των αντισωμάτων άρχισαν να υποχωρούν μετά από 35 ημέρες στους εμβολιασθέντες με την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer.
Εν αντιθέσει, η αντίσταση στο ιό παρέμεινε συνεχής για 49 ημέρες μεταξύ εκείνων που είχαν λάβει μία δόση της AstraZeneca.
Σημειώνεται ότι αριθμητικές τιμές για τη διάρκεια μέγιστης ισχύος στην ανάπτυξη αντισωμάτων δεν εξισώνεται με τον συνολικό χρόνο προστασίας από τα εμβόλια που βάσει ερευνών εκτείνεται έως 6 ή 8 μήνες και περισσότερο.
Ο ερευνητής της Οξφόρδης Koen Pouwels, δήλωσε πως παρότι το μέγεθος της ανοσολογικής απόκρισης μεταξύ των δύο εμβολίων ήταν διαφορετικό «δεν υπήρξε ομάδα εμβολιασμένων που δεν ανταποκρίθηκαν καθόλου στα εμβόλια», είτε στο ένα είτε στο άλλο.
Οι ερευνητές εντόπισαν επίσης ότι άτομα που είχαν νοσήσει προηγουμένως με την Covid-19 έλαβαν μεγαλύτερη προστασία ακόμη και από την πρώτη δόση και των δύο εμβολίων σε σχέση με εκείνους που δεν είχαν νοσήσει από τον κορωνοϊό.
Δεύτερη μελέτη, διεξαχθείσα επίσης από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, επιβεβαίωσε ότι μία δόση είτε του εμβολίου της Pfizer είτε αυτού της AstraZeneca μειώνει «σημαντικά» τον κίνδυνο μόλυνσης με την Covid-19.
Ο Pouwels δήλωσε ότι το τελευταίο εύρημα υποστηρίζει την απόφαση να επιμηκυνθεί ο χρόνος μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης στις 12 εβδομάδες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης