Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προς συμφωνία «μαμούθ» ΕΕ - Pfizer για 1,8 δισ. δόσεις - Εμβολιασμός 450 εκατ. Ευρωπαίων για 2 χρόνια

Προς συμφωνία «μαμούθ» ΕΕ - Pfizer για 1,8 δισ. δόσεις - Εμβολιασμός 450 εκατ. Ευρωπαίων για 2 χρόνια
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία προμήθειας εμβολίων στον πλανήτη
Σχετικά Άρθρα
Συμφωνία «μαμούθ» για την προμήθεια 1,8 δισ. δόσεων του εμβολίου κατά της covid-19 «σφράγισε» η Ευρωπαϊκή Ένωση με τη Pfizer, η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία προμήθειας εμβολίων στον πλανήτη.
Tα εμβόλια της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer και της γερμανικής BionTech, θα παραδοθούν την περίοδο 2021-2023, δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η συμφωνία θα καλύψει τον εμβολιασμό 450 εκατ. Ευρωπαίων για δύο χρόνια.
Αυτή είναι η τρίτη σύμβαση που συμφωνήθηκε από την ΕΕ με τις δύο εταιρείες, οι οποίες έχουν ήδη συμφωνήσει να παράσχουν 600 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου δύο δόσεων φέτος, στο πλαίσιο των  προηγούμενων συμβάσεων.
Οι Βρυξέλλες στοχεύουν στον εμβολιασμό τουλάχιστον του 70% των ενηλίκων της ΕΕ έως το τέλος του καλοκαιριού.

Αιχμές της Ursula von der Leyen για την Astrazeneca

«Εργαζόμαστε μαζί με τις Biontech/Pfizer επί νέου συμβολαίου», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Αυτό θα εξασφαλίσει 1,8 δισεκατομμύριο δόσεις για την περίοδο 2021-2023. Θα το κλείσουμε τις προσεχείς ημέρες. Θα διασφαλίσει τις αναγκαίες δόσεις για την χορήγηση ενισχυτικών δόσεων που θα αυξήσουν την ανοσία», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν.

«Χάρη σε ισχυρούς, αξιόπιστους συνεργάτες όπως η Pfizer και o ομίλος BioNTech, ο εμβολιασμός στην ΕΕ επιταχύνεται. Είμαι βέβαιη ότι θα έχουμε αρκετές δόσεις για τον εμβολιασμό του 70% όλων των ενηλίκων της ΕΕ ήδη από τον Ιούλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Κομισιόν, δήλωση η οποία ερμηνεύεται ως αιχμή για την AstraZeneca.
Άλλωστε, η Κομισιόν οδηγείται σε απόλυτη ρήξη με την βρετανική φαρμακοβιομηχανία, καθώς ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νομική δράση εναντίον της, για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων.
Νωρίτερα, ευρωπαίος αξιωματούχος είχε δηλώσει στο Reuters ότι η Ενωση έκλεισε με τις Pfizer-BioNTech συμφωνία για την προμήθεια 1,8 δισεκατομμυρίου δόσεων, που αποτελεί το μεγαλύτερο τέτοιο συμβόλαιο παγκοσμίως.



Von der Leyen και Burla στο εργοστάσιο της Pfizer στην Πουρς του Βελγίου

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen επισκέφθηκε μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer Albert Burla, τον πρωθυπουργό του Βελγίου Alexander de Croo και την Ozlem Tureci, συνιδρύτρια της BioNtech, τo εργοστάσιο της Pfizer στην Πουρς του Βελγίου.
O Burla ανέφερε ότι οι 3.000 εργαζόμενοι του εργοστασίου «έκαναν θαύματα» και τα «αδύνατα δυνατά».
Οι εγκαταστάσεις της Pfizer στην Πουρς έγιναν «η καρδιά της απάντησης στην COVID19» τόνισε ο επικεφαλής της εταιρείας.
Συμπλήρωσε ότι η συμφωνία της εταιρείας με την Κομισιόν είναι να παραδοθούν 600.000.000 δόσεις εμβολίου το 2021.
Από πλευρά της, η πρόεδρος της ΕΕ τόνισε ότι η Ευρώπη είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια των εμβολίων, επισημαίνοντας ότι αυτή την εβδομάδα θα έχουν παραδοθεί 150.000.000 εμβόλια στην ΕΕ. Παράλληλα, η Πρόεδρος της Επιτροπής υπογράμμισε ότι η Ευρώπη βρίσκεται στους τρεις κορυφαίους των εμβολιασμών, μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης