Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Λύση στο Κυπριακό στη βάση αποφάσεων του ΟΗΕ

Κομισιόν: Λύση στο Κυπριακό στη βάση αποφάσεων του ΟΗΕ

Σχετικά με την πρόσκληση για συμμετοχή στις συνομιλίες της Γενεύης, ο εκπρόσωπος της ΕΕ ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει σχετική πρόσκληση από τον ΟΗΕ, ο οποίος έχει την ευθύνη για την αποστολή τους.

Η ΕΕ παραμένει πλήρως προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, σε συμφωνία με τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑ) του ΟΗΕ, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, P. Stano ερωτηθείς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων εάν η ΕΕ έχει λάβει πρόσκληση να συμμετάσχει στις συνομιλίες που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα στην Γενεύη.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε, ότι «η ΕΕ καλωσορίζει τις επικείμενες συνομιλίες για το Κυπριακό υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και ότι η ΕΕ παραμένει πλήρως προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης, σε συμφωνία με τις σχετικές αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ».
Ο Stano προσέθεσε πως «η ΕΕ παραμένει έτοιμη να παίξει ενεργό ρόλο στην υποστήριξη των διαπραγματεύσεων, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης ενός εκπροσώπου στην αποστολή καλών υπηρεσιών του ΟΗΕ».
Όσον αφορά το θέμα της πρόσκλησης για συμμετοχή στις συνομιλίες της Γενεύης, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι μέχρι στιγμής η ΕΕ δεν έχει λάβει σχετική πρόσκληση από τον ΟΗΕ, ο οποίος έχει την ευθύνη για την αποστολή των προσκλήσεων.
Αυτό, κατέληξε, δεν σημαίνει τίποτα για την θέση της ΕΕ ότι παραμένει έτοιμη να διαδραματίσει ενεργό ρόλο και να υποστηρίξει αυτή την διαδικασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης