Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Τριγμοί στην κυβέρνηση - Οργή Draghi κατά Salvini, αιτία.... ο κορωνοϊός

Ιταλία: Τριγμοί στην κυβέρνηση - Οργή Draghi κατά Salvini, αιτία.... ο κορωνοϊός
Η στάση του Matteo Salvini έχει προκαλέσει την οργή του πρωθυπουργού Mario Draghi
Σχετικά Άρθρα
Τριγμούς έχει προκαλέσει στην ιταλική κυβέρνηση η χαλάρωση των μέτρων προστασίας έναντι του κορωνοϊού.
Η στάση του Matteo Salvini έχει προκαλέσει την οργή του πρωθυπουργού Mario Draghi, καθώς η Lega δεν θα ψηφίσει το σχετικό νομοθετικό διάταγμα, επιλέγοντας την αποχή.

Τι ζητούσε ο Salvini - Οργισμένος ο Draghi

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο Salvini ζητούσε τον περιορισμό του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας για να μπορούν να μένουν ανοικτά τουλάχιστο μέχρι τις 10 το βράδυ εστιατόρια και καφέ. Το αίτημά του δεν έγινε δεκτό και σήμερα μεγάλο μέρος του τύπου γράφει ότι είναι όλο και πιο πιθανή η αποχώρηση της Lega από το κυβερνητικό σχήμα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου επικράτησε ένταση και ο Μάριο Ντράγκι ενοχλήθηκε έντονα.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός φέρεται να δήλωσε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει την στάση της Lega και την τόσο μεγάλη επιμονή της.
Ο στόχος του Salvini όμως είναι να δείξει στους ελεύθερους επαγγελματίες και σε όσους γενικότερα, επλήγησαν από την υγειονομική και οικονομική κρίση ότι αναλαμβάνει να προβάλει τα αιτήματά τους. Και για να το πετύχει αδιαφορεί αν οι θέσεις του για άμεση χαλάρωση των μέτρων συγκρούονται με εκείνες των περισσότερων επιστημόνων, αλλά και με την πλειοψηφία των υπόλοιπων κυβερνητικών εταίρων. Ο γραμματέας της Lega δήλωσε ότι δεν ψηφίζει αποφάσεις, τις οποίες δεν θεωρεί χρήσιμες και λογικές.

Θα αποχωρήσει η Lega από την κυβέρνηση;

Μέχρι πότε θα συνεχίσει να μετέχει στην κυβέρνηση Draghi και συγχρόνως να εφαρμόζει αντιπολιτευτική στρατηγική; Πολλοί θεωρούν ότι σχετικά σύντομα η Lega θα εγκαταλείψει τον «Super Mario» για να συμπορευθεί και πάλι με τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας.
Προς το παρόν προσπαθεί να δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στην ευρεία αυτή κυβερνητική συμμαχία με την βοήθεια της Συνέλευσης Ιταλικών Περιφερειών και τον πρόεδρό της, Massimiliano Fedriga, ο οποίος ανήκει στο κόμμα του Salvini.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης