Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές μετά την ΕΚΤ - O DAX +0,7%, στασιμότητα στα futures της Wall

Ήπια άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές μετά την ΕΚΤ - O DAX +0,7%, στασιμότητα στα futures της Wall
Πτώση στο πετρέλαιο, εν μέσω ανησυχίας για πλήγμα στη ζήτηση, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ινδία
Σχετικά Άρθρα
Ήπια άνοδο καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Το ενδιαφέρον στρέφεται στις δηλώσεις της προέδρου Christine Lagarde.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAΧ ενισχύεται 0,6% στις 15.273 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 6.907 μονάδες.
Στις 6.249 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με άνοδο 0,6%.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 0,4% στις 8.551 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει κέρδη 0,2% στις 24.220 μονάδες.
Τα futures των δεικτών της Wall Street καταγράφουν οριακές μεταβολές, εν αναμονή των στοιχείων για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας.
Ο VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - υποχωρεί στις 17,27 μονάδες.

ΕΚΤ: Αμετάβλητα τα επιτόκια - Καμία αλλαγή στις αγορές ομολόγων λόγω πανδημίας

Αμετάβλητα, όπως και αναμενόταν, διατηρήθηκαν τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), κατόπιν της σημερινής, 22 Απριλίου 2021, συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου.
Πιο συγκεκριμένα, η κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης διατήρησε στο 0% το βασικό επιτόκιο, στο -0,50% το επιτόκιο καταθέσεων και στο 0,25% το επιτόκιο οριακής χρηματοδότησης.
Ταυτόχρονα, η ΕΚΤ δεσμεύτηκε ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά τους ή σε χαμηλότερα επίπεδα έως ότου διαπιστώσει ότι οι προοπτικές για τον πληθωρισμό συγκλίνουν σθεναρά προς επίπεδο πλησίον, σε επαρκή βαθμό, αλλά κάτω του 2%, εντός του χρονικού ορίζοντα προβολής που εξετάζει και ότι αυτή η σύγκλιση αντανακλάται κατά τρόπο συνεπή στη δυναμική του υποκείμενου πληθωρισμού.

Κέρδη στην Ασία

Κέρδη καταγράφουν οι αγορές της Ασίας, μετά την άνοδο στη Wall Street, διευρύνοντας το rebound στις διεθνείς αγορές μετοχών, μετά το sell off.
Ο Asia Dow ενισχυόταν 1,1% στις 4.007 μονάδες.
Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με ισχυρή άνοδο 2,38%, στις 29.188 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχυόταν 0,5% στις 28.765 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite καταγράφει απώλειες 0,2% στις 3.465 μονάδες, λόγω της ανησυχίας για τις σινοαμερικανικές σχέσεις.
Στο αντίποδα, ο Sensex σημείωνε άνοδο 0,3% στις 47.844μονάδες.
Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω ανησυχίας για πλήγμα στη ζήτηση, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ινδία.
Η τιμή του αργού πετρελαίου διαπραγματεύεται στα 61.02 δολ. το βαρέλι με πτώση 0,5% , ενώ η τιμή του Brent καταγράφει απώλειες 0,5% στα 65,01 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης