Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ξεπέρασαν σε αγορές ομολόγων την Κίνα το Φεβρουάριο

ΗΠΑ: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ξεπέρασαν σε αγορές ομολόγων την Κίνα το Φεβρουάριο
Ο κράτος του Κόλπου αύξησε τη συμμετοχή του σε αμερικανικό χρέος κατά 17 δισ. δολ. στα 50,6 δισ. δολ. το Φεβρουάριο 

Το μεγαλύτερο ρεκόρ αγοράς ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου τον Φεβρουάριο σημείωσαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πλειοδοτώντας σε αγορές έναντι της Κίνας σε έναν από τους χειρότερους μήνες για για την αγορά χρέους των ΗΠΑ εδώ και χρόνια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Το έθνος του Κόλπου, ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός αργού πετρελαίου στο πλαίσιο του OPEC, αύξησε το χαρτοφυλάκιο του σε αμερικανικού τίτλους κατά περίπου 17 δισεκατομμύρια δολάρια σε 50,6 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το μεγαλύτερο αγοραστή μετά τη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.
 

Αποθέματα

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διαθέτουν σχεδόν το 6% των παγκόσμιων αποθεμάτων αργού πετρελαίου, ενδέχεται να ποντάρουν για να αποκομίσουν κέρδη σε δολάρια κτίζοντας θέσεις στην αγορά των 21 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, η κίνηση αυτή εγινε καθώς οι τιμές των αμερικανικών ομολόγων είχαν πτώση εν μέσω αυξανόμενων προσδοκιών μια παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.
Το αμερικανικό δημόσιο χρέος μειώθηκε κατά 1,8% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το Bloomberg Barclays Index, με την απόδοση του 10ετούς τίτλου να ανεβαίνει περίπου 34 μονάδες βάσης, την πλέον απότομη άνοδο από τον Νοέμβριο του 2016.
treasury.PNG
Κατάταξη

Η κίνηση οδήγησε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στα επίπεδα κατοχής αμερικανικού χρέους το 2019 πριν από την παγκόσμια πανδημία και τη συντριβή των τιμών του πετρελαίου.
Η Κίνα αγόρασε 9 δισεκατομμύρια δολάρια σε αμερικανικού τίτλους τον Φεβρουάριο για να φθάσει το σύνολο της στα 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια, το υψηλότερο από τα μέσα του 2019.
Κατατάσσεται δεύτερη μετά την Ιαπωνία, η οποία κατέχει σχεδόν 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Τιμές πετρελαίου

Παρόλο που η ανάκαμψη του των τιμών του πετρελαίου υπήρξε ευλογία για την πλούσια σε ενέργεια Μέση Ανατολή, τα κέρδη μπορεί να είναι μεγαλύτερα για τα ΗΑΕ καθώς ακόμη και με περισσότερο χαμηλές τιμές πετρελαίου ισοσκελίζουν τον προϋπολογισμό τους.
Άλλοι κορυφαίοι εξαγωγείς πετρελαίου στον Περσικό Κόλπο, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας και του Κουβέιτ, μείωσαν την έκθεσή του σε αμερικανικούς τίτλους Φεβρουάριο.
The UAE increased its holdings of Treasuries by the most on record in February
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης