Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνιδρύτρια BioNTech: Ενδεχομένως χρειάζεται και τρίτη δόση για να επιτευχθεί ανοσία

Συνιδρύτρια BioNTech: Ενδεχομένως χρειάζεται και τρίτη δόση για να επιτευχθεί ανοσία

Η δρ Ozlem Tureci, συνιδρύτρια της BioNTech τόνισε πως οι άνθρωποι θα πρέπει να εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού σε ετήσια βάση, όπως στη περίπτωση της εποχικής γρίπης

To ενδεχόμενο να χρειαστεί και τρίτη δόση εμβολίου, καθώς η ανοσία κατά του ιού σταδιακά εξασθενεί, άφησε ανοικτό η επικεφαλής ερευνήτρια της BioNTech, δρ Ozlem Tureci, που είναι και συνιδρύτρια της γερμανικής εταιρείας η οποία έχει παρασκευάσει από κοινού με τη Pfizer το εμβόλιο κατά της Covid-19, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021.
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται να υποστηρίξουν τα πρόσφατα σχόλια του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer στις 15 Απριλίου  2021, Alber Bourla, ο οποίος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο όσοι έχουν κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer να χρειασθεί να κάνουν και τρίτη ενισχυτική δόση σε διάστημα δώδεκα μηνών.

Σε ετήσια βάση

Η Tureci τόνισε ακόμη ότι αναμένει πως οι άνθρωποι θα πρέπει να εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού σε ετήσια βάση, όπως για την εποχιακή γρίπη.
Αυτό συμβαίνει επειδή, είπε, οι επιστήμονες αναμένουν ότι η ανοσία που προκαλείται από εμβόλια έναντι του ιού θα μειωθεί με την πάροδο του χρόνου.
Αντίστοιχα, και ο κ .Bourla δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, οι άνθρωποι να χρειάζεται να εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού, σε ετήσια βάση.

Τα ερευνητικά δεδομένα

Η Pfizer ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι το εμβόλιό της Covid-19 ήταν περισσότερο από 91% αποτελεσματικό στην προστασία από τον ιό και περισσότερο από 95% αποτελεσματικό έναντι σοβαρών ασθενειών έως και έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση.
Το εμβόλιο της Moderna, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία παρόμοια με την Pfizer (mRNA), αποδείχθηκε επίσης ότι παραμένει εξαιρετικά αποτελεσματική στο διάστημα των έξι μηνών.
Οι ερευνητές πάντως εξακολουθούν να μην γνωρίζουν ακριβώς πόσο χρόνο μπορεί να διαρκέσει η προστασία κατά του ιού όταν παρέλθει το διάστημα των έξι μηνών και από τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού, παρότι αξιωματούχοι από τον χώρο της δημόσιας υγείας και επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η ανοσία χάνεται ύστερα από κάποιο διάστημα.

Νέα συμβόλαια

Εάν οι Αμερικανοί πάντως χρειαστούν να εμβολιαστούν και με άλλες δόσεις, η αμερικανική κυβέρνηση ενδεχομένως να υποχρεωθεί να υπογράψει νέα συμβόλαια με τις φαρμακοβιομηχανίες για την προμήθεια επιπλέον δόσεων και να καταστρώσει νέα σχέδια για τη διανομή τους.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna Stephane Bancel δήλωσε στο CNBC την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία ελπίζει να παραγάγει ένα ενισχυτικό εμβόλιο το οποίο θα είναι διαθέσιμο το φθινόπωρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης