Τελευταία Νέα
Διεθνή

HΠΑ: Ποιοι ήταν οι «χρυσοί» χορηγοί της τελετής ανάληψης της προεδρίας του Bide των 62 εκατ. δολ.

HΠΑ: Ποιοι ήταν οι «χρυσοί» χορηγοί της τελετής ανάληψης της προεδρίας του Bide των 62 εκατ.  δολ.

Συνεισφορές 1 εκατομμυρίου δολαρίων έγιναν από περίπου 10 μεγάλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Pfizer καθώς και των AT&T, Bank of America και Boeing

Το ποσόν των 61,8 εκατ. δολ. για τις εκδηλώσεις για την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του συγκέντρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, καθώς έλαβε δωρεές από κορυφαίες εταιρείες της Wall Street, συνδικάτα και μεγιστάνες του πλούτου. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021.
Η επιτροπή των Δημοκρατικών έλαβε συνεισφορές 1 εκατομμυρίου δολαρίων από την καθεμία από περίπου 10 μεγάλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Pfizer, του κατασκευαστή ενός από τα εμβόλια COVID-19 που αναπτύσσεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και τις AT&T Services, Bank of America and Boeing.

Στην κορυφή

Οι εταιρείες που συνεισέφεραν 1 εκατομμύριο δολ. περιλάμβαναν επίσης τις Uber Technologies, Lockheed Martin και Qualcomm., σύμφωνα με τα στοιχεία που υποβλήθηκαν βάσει των σχετικών υποχρεώσεων την Τρίτη (20/4) στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή.
Η επιτροπή έλαβε επίσης 1 εκατομμύριο δολάρια από τη Διεθνή Αδελφότητα Ηλεκτρολόγων, ένα πολυπληθές εργατικό συνδικάτο.
Περίπου δώδεκα άτομα δώρισαν 500.000 δολ. το καθένα.

Lady Gaga

Στα στοιχεία που κατατεθήκαν σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο δαπανήθηκαν τα χρήματα για τις εκδηλώσεις της 20ής Ιανουαρίου το οποίο δεν είχε την παραδοσιακή μορφή αυτών των τελετών λόγω της πανδημίας, αλλά περιελάμβανε τηλεοπτικές παραστάσεις των Lady Gaga και Garth Brooks.

Καπιτώλιο

Η τελετή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας, πληρώθηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Τα χρήματα που συγκντρώθηκαν από την επιτροπή του Biden ήταν πολύ χαμηλότερα από τα 106 εκατομμύρια δολάρια που συγκέντρωσε ο Donald Trump το 2017, αλλά ξεπέρασαν τα 53 εκατομμύρια δολάρια που συγκέντρωσε ο Barack Obama το 2009.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης