Διεθνή

Βουτιά 6,8% στην μετοχή του Netflix - Τι οδήγησε στην πτώση

Βουτιά 6,8% στην μετοχή του Netflix - Τι οδήγησε στην πτώση
Το Netflix απογοήτευσε περαιτέρω τους επενδυτές ανακοινώνοντας πως περιμένει να αυξήσει κατά 1 εκατ. τους συνδρομητές του στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς

Η μετοχή του Netflix πέφτει πάνω από 6% αυτήν την ώρα (19.20 μμ. Ελλάδος) γιατί δεν επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις για την αύξηση της συνδρομητικής του βάσης.
Το κανάλι ανακοίνωσε πως πρόσθεσε άλλους 4 εκατ. συνδρομητές παγκοσμίως στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, το νούμερο ωστόσο ήταν πίσω από τις προσδοκίες της Wall Street για 6,2 εκατ. νέους πελάτες κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021.
Το Netflix απογοήτευσε περαιτέρω τους επενδυτές ανακοινώνοντας πως περιμένει να αυξήσει κατά 1 εκατ. τους συνδρομητές του στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς (2021), εκεί που στο αντίστοιχο περσινό διάστημα μετρούσε πάνω από 10 εκατ. νέους πελάτες.
Η καλιφορνέζικη streaming πλατφόρμα που ίδρυσε ο Reed Hastings κατηγόρησε την πανδημία του κορωνοϊού για τις καθυστερήσεις στα γυρίσματα των σειρών της, αλλά και τον λυσσαλέο ανταγωνισμό που δέχεται πια από παντού.
Το Netflix ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι έκλεισε το 2020 με νέο ρεκόρ 204 εκατ. συνδρομητών παγκοσμίως.
Είχε προειδοποιήσει πάντως πως η ζήτηση των υπηρεσιών του μπορεί να πέσει με το προοδευτικό ξανάνοιγμα των αγορών, εκτιμώντας την αύξηση της πελατειακής του βάσης στα 6 εκατ. συνδρομητές κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021.
Το Netflix σημείωσε πάντως κέρδη τριμήνου (α' τρίμηνο 2021) στα 1,71 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 140% από το αντίστοιχο περσινό (διάστημα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης