Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στάση αναμονής στη Wall Street - Στο επίκεντρο πανδημία και εταιρικά - Κέρδη +0,93% για Dow Jones

Στάση αναμονής στη Wall Street - Στο επίκεντρο πανδημία και εταιρικά - Κέρδη +0,93% για Dow Jones
Ανοδικά η Wall Street μετά τη διήμερη υποχώρηση
Σχετικά Άρθρα

Με κέρδη έκλεισαν σήμερα 21/4 οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, μετά από ένα διήμερο απωλειών, με τους επενδυτές να επιλέγουν να κινηθούν προς μετοχές πιο ευαίσθητες στην ταχύτητα της οικονομικής ανάκαμψης από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο +0,93% στις 34,137,31 μονάδες
Ο δείκτης S&P 500 σημείωσε κέρδη +0,90% στις 4.172,23 μονάδες
Ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη +1,19% στις 13.950,22 μονάδες

Την προσοχή των επενδυτών συγκεντρώνουν ταυτόχρονα οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων που συνεχίζονται με αμείωτη ροή και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.
Τα αποτελέσματα α’ τριμήνου 2021 της Netflix οδήγησαν τις μετοχές της εταιρείας τηλεοπτικού περιεχομένου και παραγωγής σε βουτιά 8%, καθώς δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των αναλυτών.
Ειδικότερα, η Netflix ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε 3,98 εκατ. νέους συνδρομητές το πρώτο τρίμηνο, από 8,5 εκατ. το προηγούμενο τρίμηνο, χάνοντας την εκτίμηση που η ίδια είχε κάνει πριν από τρεις μήνες για 6 εκατ. νέους συνδρομητές.
Από την πλευρά της, η εταιρεία παροχής υπηρεσιών στον πετρελαϊκό κλάδο Halliburton ανακοίνωσε ότι επέστρεψε στην κερδοφορία το τελευταίο τρίμηνο, ενώ η Baker Hughes κατέγραψε ζημιές για το πρώτο τρίμηνο, αν και σε προσαρμοσμένη βάση τα κέρδη της ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Τσουνάμι covid σε Ινδία, Βραζιλία – ΠΟΥ: Αύξηση κρουσμάτων παντού, εξαίρεση η Ευρώπη

Μορφή τσουνάμι έχει πάρει ο κορωνοϊός στην Ινδία όπου η επιδημία τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, κατάσταση που παρατηρείται εδώ και μήνες και στη Βραζιλία.
Οι αναφορές από την Ινδία των 1,3 δισεκατομμυρίων πολιτών είναι εφιαλτικές καθώς περιγράφουν ένα σύστημα υγείας που τελεί υπό κατάρρευση με πολλά νοσοκομεία να κάνουν λόγο για δραματική έλλειψη φαρμάκων, κλινών και για αποθέματα οξυγόνου που διαρκούν λίγες ώρες, τη στιγμή που οι συγγενείς των ασθενών ζητούν φάρμακα και βοήθεια μέσω των social media.
Οι περισσότεροι Ινδοί επιστήμονες κάνουν λόγο για ανεξέλεγκτη κατάσταση, τη στιγμή που οι τοπικές αρχές και κυβερνήσεις λαμβάνουν έκτακτα περιοριστικά μέτρα για περιορίσουν τη διασπορά του ιού, ενώ φουντώνει και η παγκόσμια ανησυχία για την ινδική παράλλαξη του ιού που ήδη έχει κάνει την εμφάνιση της στη Μ. Βρετανία.
Εξίσου εφιαλτική είναι η κατάσταση και στη Βραζιλία, όπου και εκεί η κατάσταση προσομοιάζει εδώ και καιρό με αυτήν που επικρατεί στην Ινδία, τη στιγμή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως καταγράφηκε παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα, όταν και αναφέρθηκαν πάνω από 5,23 εκατομμύρια μολύνσεις.
Μάλιστα ο ΠΟΥ αναφέρει πως αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται σε όλο τον κόσμο, με μόνη εξαίρεση την Ευρώπη, η οποία είδε μια οριακή μείωση της τάξης του 3%.

Ανέκαμψαν οι ευρωπαϊκές αγορές - Στήριξη από τα εταιρικά

Ανέκαμψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την αισιοδοξία για εταιρικά αποτελέσματα, να επισκιάζει την ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε κάποιες χώρες, παρά την απαγόρευση.
Στο ταμπλό, κέρδη κατέγραψε ο τεχνολογικός κλάδος.
Η μετοχή της ASML σημείωσε άλμα +5,4%, καθώς αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις στο σύνολο του έτους.
Άνοδο +4,2% σημείωσε και η μικρότερη ASM International.
«Βουτιά» -10% κατέγραψε η μετοχή της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Juventus, μετά την κατάρρευση του εγχειρήματος για τη δημιουργία της ευρωπαϊκής Super League.
Η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο ζυθοποιία Heineken NV ενισχύθηκε κατά 4,2% αφού ανακοίνωσε τριμηνιαίες πωλήσεις που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.
Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης καθώς, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας απέρριψε τις προσφυγές κατά του σχεδίου.
Το νομοσχέδιο συμμετοχής της Γερμανίας στο Ταμείο Ανάκαμψης είχε ψηφιστεί στα τέλη Μαρτίου από τη γερμανική βουλή με τις ψήφους των κυβερνητικών κομμάτων και μία ημέρα μετά εγκρίθηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο των Κρατιδίων.
Ωστόσο, στη συνέχεια κατατέθηκαν σειρά αγωγών στην Καρλσρούη.
Οι επικριτές της γερμανικής συμμετοχής στο Ταμείο Ανάκαμψης εκφράζουν τον φόβο ότι τα οικονομικά αδύναμα κράτη-μέλη της ΕΕ δεν θα είναι σε θέση να επιστρέψουν τα δάνειά τους στο Ταμείο με συνέπεια να πρέπει να αναλάβουν τα χρέη τους τα οικονομικά ισχυρότερα κράτη.
Σε αυτή την περίπτωση -σύμφωνα με τους επικριτές του Σχεδίου Ανάκαμψης- η Γερμανία θα αναλάμβανε οικονομικές υποχρεώσεις ακαθόριστου ύψους, ενδεχομένως πάρα πολύ υψηλές.
Κατά αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για μια «Ένωση Χρεών», όπου το ένα κράτος θα είναι υπεύθυνο για τα χρέη του άλλου.

Μεικτά πρόσημα στην Ασία - Πτώση άνω του 2% στην Ιαπωνία

Με μεικτά πρόσημα κινήθηκαν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, σε χώρες όπως η Ινδία, να επηρεάζει το επενδυτικό κλίμα.
Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωσε απώλειες -2,03% ενώ στη Νότια Κορέα ο Kospi χάνει 1,33%.
Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng υποχώρησε -1,71% ενώ στην Κίνα, οι Shanghai composite και Shenzhen component κατέγραψαν κέρδη +0,35% και +0,57% αντίστοιχα.
Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε πτώση -0,29%. Σημειώνεται πως οι λιανικές πωλήσεις στη χώρα αυξήθηκαν κατά 1,4% τον Μάρτιο από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε την Τετάρτη η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης