Τελευταία Νέα
Διεθνή

IATA: Πρόβλεψη για απώλειες 48 δισ. δολ. στις αεροπορικές λόγω του τρίτου κύματος της πανδημίας

IATA: Πρόβλεψη για απώλειες 48 δισ. δολ. στις αεροπορικές λόγω του τρίτου κύματος της πανδημίας
Κατά 25% αναθεώρησε ανοδικά ο διεθνής σύνδεσμός των αερομεταφορέων ΙΑΤΑ την πρόβλεψη για τις απώλειες των αερομεταφορέων εξαιτίας των νέων μεταλλαγμένων στελεχών του ιού που μετέθεσαν χρονικά την άρση των περιοριστικών μέτρων
Σχετικά Άρθρα

Απώλειες στο ύψος των 48 δισεκατομμυρίων δολαρίων προβλέπουν οι αερομεταφορείς παγκοσμίως για το 2021 εν μέσω αβεβαιότητας για την εξέλιξη της υγειονομική κρίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021.
Ο επικεφαλής της παγκόσμιας ένωσης του κλάδου των αεροπορικών εταιρειών προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση όσον αφορά τις απώλειες των αερομεταφορέων φέτος κατά το ένα τέταρτο, λέγοντας ότι η έξαρση των νέων κρουσμάτων και των μεταλλάξεων του Covid-19 καθυστέρησαν το χρονοδιάγραμμα για την επανεκκίνηση των αεροπορικών ταξιδιών παγκόσμίως .

Πληρότητες

Οι αερομεταφορείς προβλέπεται να χάσουν 47 έως 48 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, δήλωσε η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (ΙΑΤΑ) την Τετάρτη 21 Απριλίου σε διαδικτυακή παρουσίαση.
Η προηγούμενη προβλεψη έκανε λόγο για έλλειμμα 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η IATA επισήμανε ότι τελεί σε κίνδυνο η άρση των περιοριστικών μέτρων για τα ταξίδια τη θερινη περίοδο και προβλέπει πληρότητες στο 43% των επιπέδων του 2019, μικρότερο από τις προβλέψεις για 51% τον Δεκέμβριο.

Μεταλλάξεις

Αυτό συμβαίνει καθώς οι αεροπορικές εταιρείες αντιμετωπίζουν νέο γύρο ταξισιωτικών περιορισμών και καθώς η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση σε μεγάλες αγορές όπως η Ινδία και η Βραζιλία.
Οι κυβερνήσεις των χωρών που έχουν κατορθώσει την επιτάχυνση των εμβολιαστικών προγραμμάτων εκφράζουν επιφυλάξεις για την επανεκκίνηση των ταξιδιών προκειμένου να αποτρέψουν την εξάπλωση των μεταλλαγμένων στελεχών του ιού τα οποία θα μπορούσαν να αποδειχθούν ανθεκτικά στα υπάρχοντα εμβόλια.
Αυτή την εβδομάδα, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα κηρύξει το 80% των κρατών ως ανήκοντα στην «κόκκινη ζώνη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης