Τελευταία Νέα
Διεθνή

Covid: Ισραήλ και Βρετανία ανοίγουν «πράσινο ταξιδιωτικό διάδρομο» μετά την επιτυχία των εμβολιασμών

Covid: Ισραήλ και Βρετανία ανοίγουν «πράσινο ταξιδιωτικό διάδρομο» μετά την επιτυχία των εμβολιασμών
Οι εμβολιαστικές εκστρατείες και των δύο χωρών χαρακτηρίζονται επιτυχημένες

Το Ισραήλ και η Βρετανία διερευνούν το ενδεχόμενο να ανοίξουν έναν «πράσινο ταξιδιωτικό διάδρομο» ανάμεσά τους, καθώς οι εμβολιαστικές εκστρατείες και των δύο χωρών χαρακτηρίζονται επιτυχημένες.
Το θέμα συζητήθηκε σε μια συνάντηση ανάμεσα στον Ισραηλινό ΥΠΕΞ, και τον Βρετανό υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Gove, στην Ιερουσαλήμ.
«Θα προωθήσουμε, από κοινού με το Ηνωμένο Βασίλειο, αμοιβαία αναγνώριση εμβολίων ούτως ώστε να επιτρέψουμε στους τουρίστες και στους επιχειρηματίες και από τις δύο χώρες να επιστρέψουν με ασφάλεια στα καθημερινά προγράμματά τους», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ.
«Το Ισραήλ και η Βρετανία έκαναν “μεγάλη πρόοδο” στις εμβολιαστικές εκστρατείες τους, διανοίγοντας την “πιθανότητα να δημιουργηθεί ένας πράσινος ταξιδιωτικός διάδρομος”, σημειώνει ανακοίνωση του ισραηλινού ΥΠΕΞ.
Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα αρχίσει να επιτρέπει την περιορισμένη είσοδο σε ομάδες εμβολιασμένων τουριστών από τις 23 Μαΐου.
Η επιστροφή των ξένων μετά το κλείσιμο των συνόρων από το Ισραήλ στο ξεκίνημα της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020 θα δώσει ισχυρή ώθηση στην οικονομία της χώρας, η οποία συρρικνώθηκε κατά 2,5% το 2020, και στον τουριστικό τομέα ο οποίος υπέστη βαρύ πλήγμα.
Η Βρετανία, η οποία είναι πέμπτη στον κόσμο όσον αφορά τον επίσημα καταγεγραμμένο αριθμό θανάτων από την COVID-19, έχει εμβολιάσει με την πρώτη δόση 32,9 εκατ. ανθρώπους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης