Τελευταία Νέα
Διεθνή

Borrell (ΕΕ): Πάνω από 150.000 Ρώσοι στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία - Κίνδυνος κλιμάκωσης

Borrell (ΕΕ): Πάνω από 150.000 Ρώσοι στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία - Κίνδυνος κλιμάκωσης

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borrell, τόνισε ότι προς το παρόν δεν σχεδιάζονται νέες οικονομικές κυρώσεις ή απελάσεις Ρώσων διπλωματών

Σχετικά Άρθρα

Περισσότερους από 150.000 στρατιώτες έχει συγκεντρώσει η Ρωσία κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία και στην Κριμαία, δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borrell, μετά την ενημέρωση που είχε το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ από τον ΥΠΕΞ της Ουκρανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021.
«Πρόκειται για περισσότερους από 150.000 Ρώσους στρατιώτες που έχουν συγκεντρωθεί στα ουκρανικά σύνορα και στην Κριμαία.
Ο κίνδυνος περαιτέρω κλιμάκωσης είναι προφανής», τόνισε ο Borrell, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Κυρώσεις

Σημείωσε, ωστόσο, πως προς το παρόν δεν σχεδιάζονται νέες οικονομικές κυρώσεις ή απελάσεις Ρώσων διπλωματών, παρότι η συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας είναι μεγαλύτερη από ποτέ άλλοτε.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Dmytro Kuleba, αφού ενημέρωσε του ομολόγους του της ΕΕΕ, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει νέες κυρώσει στη Ρωσία.

Κίνδυνος

Πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών των 27 μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Borrell είχε εκφράσει την απογοήτευσή της ΕΕ για την αύξηση των εντάσεων με τη Ρωσία και χαρακτήρισε «πολύ επικίνδυνη» την κατάσταση στα σύνορα με την Ουκρανία.
Οι εντάσεις μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου έχουν ενταθεί εν μέσω της συγκέντρωσης στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας αλλά και των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία μεταξύ του στρατού και των φιλορώσων αυτονομιστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης