Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: «Πόλεμος» γιατρών και φαρμακοποιών για τα εμβόλια - «Δεν έχουν καν πτυχίο ιατρικής»

Αυστρία: «Πόλεμος» γιατρών και φαρμακοποιών για τα εμβόλια - «Δεν έχουν καν πτυχίο ιατρικής»
Να παραμείνουν οι φαρμακοποιοί στις αρμοδιότητες τους, ζήτησε σήμερα (19/4) ο πρόεδρος του Ιατρικού Επιμελητηρίου της χώρας

Κάθε άλλο παρά ενθουσιασμό δείχνει το Αυστριακό Ιατρικό Επιμελητήριο για την χθεσινή (18/4) ανακοίνωση από μέρους του Αυστριακού Επιμελητηρίου Φαρμακοποιών ότι τα φαρμακεία σε ολόκληρη την Αυστρία είναι έτοιμα να προσφέρουν άμεσα στον πληθυσμό εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμών στη χώρα.
Να παραμείνουν οι φαρμακοποιοί στις αρμοδιότητες τους, ζήτησε σήμερα (19/4) ο πρόεδρος του Ιατρικού Επιμελητηρίου της χώρας, επισημαίνοντας ότι, ούτως ή άλλως, αυτή την στιγμή οι γιατροί που επιθυμούν να εμβολιάσουν ξεπέρασαν κατά πολύ την ποσότητα των διαθέσιμων εμβολίων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μόνον οι γιατροί έχουν την απαραίτητη εμπειρογνωμοσύνη και την απαραίτητη υποδομή, “τόσο κοντά στους τόπους κατοικίας όσο και στις γραμμές εμβολιασμού” και ως εκ τούτου πρόσθετοι σταθμοί εμβολιασμού είναι “απολύτως περιττοί”.
Επιπλέον, κατά την άποψή του, οι φαρμακοποιοί δεν έχουν ολοκληρώσει ιατρικό πτυχίο, και εξάλλου, πέραν από την παροχή πληροφοριών και συμβουλών σχετικά με τα εμβόλια, θα μπορούσε να χρειαστεί κατάλληλη παρέμβαση σε περίπτωση “σπάνιων, σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων”, και ως εκ τούτου κανένας δεν χρειάζεται “άσκοπους πειραματισμούς”.

Τι λένε οι φαρμακοποιοί

Σε χθεσινή (19/4) συνέντευξή της, η πρόεδρος του Αυστριακού Επιμελητηρίου Φαρμακοποιών είχε τονίσει ότι, εάν αυτό είναι επιθυμητό, τα φαρμακεία στη χώρα είναι έτοιμα να προσφέρουν άμεσα στον πληθυσμό εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης