Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Αγοράζει 1 εκατ. δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik – Χρήση μόνο με έγκριση του ΕΜΑ

Αυστρία: Αγοράζει 1 εκατ. δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik – Χρήση μόνο με έγκριση του ΕΜΑ
Το ρωσικό εμβόλιο έχει ήδη εγκριθεί σε περισσότερες από 50 χώρες
Σχετικά Άρθρα

Στην αγορά ενός εκατομμυρίου δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik προχώρησε η Αυστρία, η οποία ωστόσο διεμήνυσε πως θα χορηγήσει το εν λόγω εμβόλιο εφόσον υπάρξει σχετική έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).
Ο υπουργός Υγείας της Αυστρίας χαρακτήρισε καλό το ρωσικό εμβόλιο, αναφέροντας πως είναι σημαντική η έγκριση του εμβολίου και επισημαίνοντας πως και με την ταχύτερη παράδοση των εμβολίων Biontech/Pfizer, όποιος πολίτης θέλει, θα μπορεί να εμβολιαστεί έως το καλοκαίρι.
Σημειώνεται πως το ρωσικό εμβόλιο έχει ήδη εγκριθεί σε περισσότερες από 50 χώρες.
Πρόσφατα ο καγκελάριος της Αυστρίας, Sebastian Kurz είχε αναφέρει πως οι διαπραγματεύσεις για μία σύμβαση αγοράς του ρωσικού εμβολίου Sputnik V από την Αυστρία έχουν πρακτικά ολοκληρωθεί, σημειώνοντας ότι με ένα εκατομμύριο επιπλέον δόσεις εμβολίου, αυτό θα ήταν μια επιπλέον ισχυρή ώθηση για την αυστριακή εκστρατεία εμβολιασμού.
Ο Kurz προτίθεται να θέσει εντός της Ευρώπης το ερώτημα, τι θα μπορούσε κανείς να είχε κάνει διαφορετικά προκειμένου να υπάρχει η ίδια ταχύτητα όπως στη Βρετανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες, τόσο όσον αφορά την προμήθεια όσο και την έγκριση εμβολίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης