Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμφύλιος στο ποδόσφαιρο - Αμφισβητείται το Champions League, έρχεται νέο πρωτάθλημα συλλόγων

Εμφύλιος στο ποδόσφαιρο - Αμφισβητείται το Champions League, έρχεται νέο πρωτάθλημα συλλόγων

Η JPMorgan βρίσκεται σε συνομιλίες για την παροχή χρηματοδότησης με βάση την προσδοκία μελλοντικών τηλεοπτικών εσόδων

Οι δυνάμεις πίσω από ένα νέο σούπερ πρωτάθλημα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι έτοιμες να εκπονήσουν το σχέδιό τους για ένα εναλλακτικό Champions League, μετά από πολλές δεκαετίες.
Την ίδια ώρα οι αρχές της UEFA κάνουν αγώνα δρόμου για να εμποδίσουν τα νέα σχέδια.
Δεν είναι λίγες οι ομάδες που οριστικοποιούν λεπτομέρειες για μια εναλλακτική λύση στο περίφημο πρωτάθλημα των πρωταθλητών της UEFA.
Πίσω από τα σχέδια αυτά βρίσκονται τουλάχιστον 10 ομάδες - συμπεριλαμβανομένης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Ρεάλ Μαδρίτης.
Οι σχετικές μάλιστα ανακοινώσεις πιθανόν να γίνουν αυτή την εβδομάδα.
Η JPMorgan βρίσκεται σε συνομιλίες για την παροχή χρηματοδότησης για το έργο με βάση την προσδοκία μελλοντικών τηλεοπτικών εσόδων.

Νέο πρωτάθλημα των πρωταθλητών

Η εγκαθίδρυση ενός νέου πρωταθλήματος ελίτ στην Ευρώπη θα τερματίσει την επί δεκαετίες κυριαρχία του Champions League ως το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο, και θα διοχετεύσει δισεκατομμύρια δολάρια στους συλλόγους.
Οι ιδρυτικές ομάδες θα μοιράζονταν προκαταβολή ύψους 3,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ένα έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του Bloomberg.
Σύμφωνα με το σχέδιο, οποιοσδήποτε σύλλογος θα παραμείνει στο εγχώριο πρωτάθλημά του αλλά θα αποχωρήσει από το Champions League.
Ενώ οι λεπτομέρειες μέχρι στιγμής είναι ελάχιστες, οι υποστηρικτές υποστηρίζουν ότι ένα σούπερ πρωτάθλημα θα δημιουργούσε έναν πιο συναρπαστικό διαγωνισμό επειδή οι κορυφαίες ομάδες θα έπαιζαν μεταξύ τους πιο συχνά.
Θα ήταν επίσης επικερδές για αυτούς, με τη μόνιμη συμμετοχή να αφαιρεί την αβεβαιότητα του Champions League, των οποίων οι ομάδες πρέπει να προκριθούν ετησίως ή να κινδυνεύουν να χάσουν τα έσοδα από τα δικαιώματα και τις χορηγίες.

Η αντίδραση της UEFA

Οι ομοσπονδίες των πρωταθλημάτων στην Αγγλία, στην Ισπανία και την Ιταλία, καθώς και το διοικητικό σώμα στην Ευρώπη, άφησαν να εννοηθεί ότι πρόκειται για μια προσπάθεια να υπονομεύσουν το έργο της UEFA.
«Θα παραμείνουμε ενωμένοι στις προσπάθειές μας να σταματήσουμε αυτό το κυνικό έργο, ένα έργο που βασίζεται στο συμφέρον μερικών συλλόγων», σύμφωνα με κοινή δήλωση.
«Θα εξετάσουμε όλα τα μέτρα που έχουμε στη διάθεσή μας, σε όλα τα επίπεδα, τόσο δικαστικά όσο και αθλητικά, προκειμένου να αποφευχθεί αυτό να συμβεί».

Περισσότερα παιχνίδια

Η UEFA επίσης εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει το τουρνουά της για να δώσει σε κάθε ομάδα 10 αγώνες προ-νοκ-άουτ σε σύγκριση με έξι τώρα.
Έχει προγραμματιστεί να δημοσιεύσει περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα αυτόν τον μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης