Τελευταία Νέα
Διεθνή

AstraZeneca: Τροποποιημένη έκδοση του εμβολίου έως το τέλος του 2021 που θα καταπολεμά το νοτιοαφρικανικό στέλεχος

AstraZeneca: Τροποποιημένη έκδοση του εμβολίου έως το τέλος του 2021 που θα καταπολεμά το νοτιοαφρικανικό στέλεχος
Μια τροποποιημένη έκδοση του εμβολίου κατά της COVID-19 της AstraZeneca προσαρμοσμένη ώστε να καταπολεμά το στέλεχος του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική θα μπορούσε να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του 2021

Μια τροποποιημένη έκδοση του εμβολίου κατά της COVID-19 της AstraZeneca προσαρμοσμένη ώστε να καταπολεμά το στέλεχος του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική θα μπορούσε να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του 2021, δήλωσε αξιωματούχος της AstraZeneca στην Αυστρία σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Κυριακή 18/4.
Η Διευθύντρια της AstraZeneca στην Αυστρία, δήλωσε στην εφημερίδα Kurier ότι οι μέχρι στιγμής μελέτες που έδειχναν ότι ότι το υπάρχον εμβόλιο της εταιρείας ήταν λιγότερο αποτελεσματικό έναντι της πιο μολυσματικής παραλλαγής «ήταν λίγες για να προκύψουν τελικά συμπεράσματα».
«Εν τω μεταξύ, η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχουν ξεκινήσει τροποποιήσεις στο εμβόλιο για την παραλλαγή της Νότιας Αφρικής και αναμένουμε ότι θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του έτους, αν χρειαστεί», δήλωσε.
Η Wallters απέδωσε τα θέματα που έχουν προκύψει -συμπεριλαμβανομένων των καθυστερήσεων στις παραδόσεις εμβολίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση- στη σύνθετη διαδικασία παραγωγής ενός εμβολίου, σε συνδυασμό με την εξαιρετικά υψηλή ζήτηση που προέκυψε λόγω της πανδημίας.
«Έπρεπε να εργαστούμε χωρίς να διατηρούμε αποθέματα.
Ως αποτέλεσμα, δεν μπορούσαμε να ανταποκριθούμε στα απρόσμενα γεγονότα», είπε.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα εκπληρώσουμε τη δέσμευσή μας να παραδώσουμε 300 εκατομμύρια δόσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση φέτος».
Η συνέντευξη δεν αφορούσε άμεσα τις τρέχουσες έρευνες σχετικά με προβλήματα υγείας που έχουν προκύψει με το εμβόλιο της AstraZeneca.
Η ΕΕ έχει τοποθετήσει μια προειδοποιητική ετικέτα στο εμβόλιο για την πιθανή σύνδεσή του με τα περιστατικά εξαιρετικά σπάνιων θρομβώσεων, η Δανία έχει σταματήσει εντελώς τη χρήση του εμβολίου και η Βρετανία έχει συμβουλεύσει άτομα κάτω των 30 ετών να κάνουν άλλα εμβόλια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης